Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, divan kurulunda yaptığı açıklamada, "Rakiplerimiz taraftarlar tarafından gelecek reaksiyonu engellemek üzere ne kadar doğru yapıldığı tartışılan transferler yapıyorlar. Sonucunu göreceğiz" dedi.

Sarı-kırmızılı kulübün Temmuz ayı olağan divan kurulu toplantısı Galatasaray Adası'nda gerçekleştirildi. Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar'ın başkanlığında yapılan toplantıda tüzük tadil taslağıyla ilgili çalışmalar hakkında üyelere bilgi sunulmasının ardından 11 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurulla ilgili genel görüşmeler yapıldı.

"BENİM DERDİM GÜNÜ KURTARMAK DEĞİL"

Divan kurulunda konuşan kulüp başkanı Dursun Özbek, "Galatasaray'ın çalışmaya, üretmeye ve yeni kaynak oluşturmaya ihtiyacı var. Galatasaray'ın ihtiyacı olan konularda yeteri kadar bilgi sahibiyim. İstediğimiz yetkilerde öncelikle mevcut borçların yapılanması konusu var. Kredilere karşı gösterilmiş temlikler, kendi haline terk edilmiş gayrimenkuller, kira kontratlarının yapılandırılması var. Benim derdim günü kurtarmak için gereksiz faaliyetlerde bulunmak değil, Galatasaray'ın geleceğini oluşturmak ve bize verilen emaneti daha yukarıya taşımaktır" dedi.

"BAŞARIMI GAYRİMENKULLERLE ÖLÇECEĞİM, KUPALARLA DEĞİL"

"Hiçbir zaman amacım Galatasaray'ın gayrimenkullerini satmak veya peşkeş çekmek değil" diyen başkan Özbek, "Ben Galatasaray'ın sahip olduğu gayrimenkullerin en iyi şekilde değerlendirilmesi ve yıllar boyu gelir sağlanması için çalışıyorum. Galatasaray'a yeni gayrimenkuller kazandırıp yeni kaynaklar sağlamak istiyoruz. Kendi başarımı kulübe kazandırdığım kaynaklar ve gayrimenkullerle ölçeceğim, şampiyonluk ve kupalarla değil" diye konuştu.

"YAPILAN TRANSFERLERİN SONUCUNU GÖRECEĞİZ"

Geçmiş dönemden eksiklerini gördüklerini ve yapacakları takviyelerle yine şampiyon olacaklarını dile getiren başkan Dursun Özbek, "Biz şampiyon takımız. Geçtiğimiz sezonu başarıyla tamamladık ve şampiyon olduk. Omurganın üzerine birkaç tane takviye çerçevesinde önümüzdeki sezon yine şampiyon olacağız. Rakiplerimiz şampiyonlukta hüsrana uğramış, hoca değiştiriyor, futbolcularını satıyor. Tasviye halindeler. Taraftar tarafından gelecek reaksiyonu engellemek üzere alelacele ne kadar doğru yapıldığı tartışılan transfer silsilesine girdiler, sonucunu göreceğiz. Biz geçmiş dönemden eksilerimizi gördük. Bu eksiklere bağlı olarak transfer yapıyoruz. Rakiplerimiz gibi aceleci değiliz. Onların Avrupa maçları Temmuz'un sonuna doğru başlıyor. Bizim hazırlık için yapılacak transferlerin yerinde olması için zamanımız var. Acele etmemize gerek yok. Bugün vasat bir oyuncunun değeri 8-9 milyon Euro değerinde olabiliyor. Bu tasarruf düşüncesi çerçevesinde en uygun transferleri yapıyoruz" şeklinde konuştu.

"PODOLSKI TRANSFERİNDE ACELE ETSEYDİK…"

Alman futbolcu Podolski'nin transferinde aceleci davranmadıklarını dile getiren Özbek, "Bonservis bedelini biliyorsunuz. Acele etseydik 3-4 milyon Euro daha fazla ödemek zorunda kalacaktık. Pazarlık şansımızı kullandık" dedi.

"DEĞERLERİMİZİ ELEŞTİRMEYELİM"

Özbek, sözleşmesi uzatılan Sabri Sarıoğlu ve Akhisar Belediyespor'dan transfer edilen Bilal Kısa için yapılan eleştirileri de değerlendirerek, "'Sabri ile Bilal ne oluyor" diyorlar. Teknik ekip, Hamza hoca rapor vermişler, Sabri transfer edilmeli diye. Ne yapacaksınız? Geçmiş yönetim, yeni yönetim "tamam" diyor. Sahip olduğumuz değerleri eleştirmeyelim. Moralini bozacak yorumlardan kaçınalım. Sezon açılır, Sabri oynayamaz o zaman yaptığımız hamlenin yanlışlığı belli olur. Sabri oynarken, şampiyonluk kazanılırken, bu yorumların hiçbiri yok. Sabri şampiyon takımın sağ bekidir. Çok cüzi bir artışla onu takımda tuttuk. Bilal Kısa da milli takımın oyuncusu. Çok cüzi bir miktarla orta sahada oynayacak bir oyuncu" şeklinde konuştu.

Öte yandan divan kurulu toplantısında yönetim kurulu üyelerinden Nasuhi Sezgin, Cengiz Özyalçın, Eşref Alaçayır, Fatih İşbecer, İsmail Sarıkaya, Hasan Murat Atay, Alper Narman, Selim Arda Üçer, Ali Yüceve ve Burçin Aslan da hazır bulundu.

Dursun Özbek’ten F.Bahçe’nin transferlerine gönderme

Dursun Özbek’ten F.Bahçe’nin transferlerine gönderme

Dursun Özbek’ten F.Bahçe’nin transferlerine gönderme