Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Trabzon Başkanı Hacıosmanoğlu'nun 45 gün önce oynanan Galatasaray maçıyla ilgili yorumlarını tasvip etmediğini belirterek, "Ayrıca oradaki söylem hakemlerin orada alıkoyulması hoş şeyler değil" dedi.

Galatasaray Kulübü ile Dumankaya İnşaat arasındaki forma sponsorluğunun imza töreni TT Arena'da yapıldı. Anlaşmanın ardından sarı-kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"GALATASARAY'IN 3 SENE ZARFINDA ZARAR SEVİYESİ 30 MİLYONUN ÇOK ÜZERİNDE"

UEFA'nın Fair-Play kriterlerini 2009 yılında getirdiğini hatırlatan başkan Özbek, "Sadece UEFA'da yarışan bütün kulüplere olmak üzere 3 yıl içindeki toplam zarar bedelinin 30 milyon Euro'yu geçmemesi şeklinde kriteri var. UEFA'nın istediği, kendi organizasyonlarında kulüplerin finansal açıdan dar boğaza düşmeleri halinde kendi organizasyonlarının yara alacağını, burada kulüplerin zorda olmasının kendilerini de zora sokacağından dolayı bu kriteri koymuş. Galatasaray'ın 3 sene zarfında zarar seviyesi 30 milyonun çok üzerinde. Faaliyetlerimiz belli. Galatasaray mevcut gelirlerinin dışında yeni kaynaklar oluşturmak zorundadır. Bu maksatla çalışmalarımızda Galatasaray futbola yeni kaynak oluşturmak için çalışmalar içindeyiz. Sponsorluk anlaşmaları, gayrimenkullerin geliştirmesi vasıtasıyla elde edilecek gelirlerin sportif aktivitelere yöneltilmesi bu yöndeki çalışmaların bir parçasıdır. Yeni kaynak peşindeyiz" dedi.

"TÜRK FUTBOLUNA KATKI VERECEK ŞEYLER DEĞİL"

Basın mensuplarının hafta sonu oynanan Trabzonspor - Gaziantepspor maçının ardından yaşanan olaylar ve Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu'nun açıklamalarıyla ilgili soruya ise başkan Özbek, "Orada hoş olmayan olaylar gelişti. Trabzon Başkanı'nın 45 gün önce oynanan Galatasaray maçıyla ilgili yorumlarını tasvip etmiyorum. Ayrıca oradaki söylem, hakemlerin orada alıkonulması hoş şeyler değil. Türk futboluna katkı verecek şeyler değil. Bayanlarla ilgili açıklamasında zaten kendisi de yanlış bir ifade olduğunu fark etti ve düzeltmesini yaptı. Galatasaray sporu yeşil sahada yapmak isteyen bir kulüp, futbolu sahada oynamak istiyoruz. Dışında polemiklerin içinde olmak istemiyoruz" şeklinde cevap verdi.