Havadis Spor'dan Okan Karademir'in haberine göre, 2017-2018 futbol sezonunda Kırmızı ve Beyaz olmak üzere 2 ayrı grupta oynanan BTM 1. Ligi, dün oynanan son hafta maçlarıyla tamamlandı.

Kırmızı Grupta sezon noktalandı

10 takımla 18 hafta üzerinden oynanan BTM 1. Lig Kırmızı Grupta haftalar önce şampiyonluğu garantileyen Mesarya direkt olarak 1. Lige çıktı.

Vadili ile Geçitkale sezonu 38’er puanla noktalarken Vadili ikili averaj üstünlüğüyle ikinci sırada yer aldı ve 1. Lige çıkma umutlarını sürdürerek play-off finali oynamaya hak kazandı.

Kırmızı Grupta son iki sırada kalan Tatlısu Seracılar ve Kumyalı BTM 2. Lige düşen takımlar oldu.

Beyaz Grupta şampiyon ikili averajla Düzkaya

8 takımla 14 hafta üzerinden oynanan BTM 1. Lig Beyaz Grupta ise şampiyon son haftada belli oldu.

Zirve mücadelesi veren ekiplerden Düzkaya son haftada deplasmanda Ortaköy’ü 3-2, Karşıyaka ise evinde Yılmazköy’ü 6-2 mağlup etti ve iki takımda sezonu 34’er puanla tamamladı.

Düzkaya ikili averaj üstünlüğü ile zirvede yer alarak şampiyon oldu ve 1. Lig biletini cebine koydu. Kırmızı Beyazlılar şampiyonluk kupalarını kendi statlarında düzenledikleri törenle havaya kaldırdı.

Karşıyaka ise 1. Lig umutlarını play-off finaline taşıdı.

Sezon başlamadan önce ligden çekilen ve puanlamaya dahil edilmeyen Akçay Beyaz Grupta BTM 2. Lige düşen takım oldu.

Vadili ile Karşıyaka 1.Lige son bilet için karşılaşacak

BTM 1. Liginde Kırmızı Grup şampiyonu Mesarya ile Beyaz Grup şampiyonu Düzkaya’nın ardından 1. Lig’e terfi edecek son takım play-off finali sonrasında belli olacak.

Play-off finalinde Kırmızı Grup ikincisi Vadili ile Beyaz Grup ikincisi Karşıyaka, tek maç eleme usulüne göre mücadele edecek ve kazanan takım 1. Lig yükselecek.