Medipol Başakşehir'in yeni transferi Emre Belözoğlu, "Fenerbahçe'den ayrılmak ne kadar zorsa İstanbul Başakşehir'in teklifini kabul etmek o kadar kolaydı" dedi.

Fenerbahçe ile yollarını ayıran milli futbolcu Emre Belözoğlu, bugün Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda düzenlenen imza töreni ile Medipol Başakşehir Kulübü'ne 2 yıllık imza attı. İmza töreninde turuncu-lacivertli takımın başkanı Göksel Gümüşdağ da yer aldı.

Tecrübeli futbolcu törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Emre Belözoğlu, Gümüşdağ ve yönetim kuruluna teşekkür ederek, "Ben de buraya Türkiye'nin örnek ailesine bir birey olmaya geldim. Bu takımın ligi 4. bitirmiş olması daha genç ve yeni ismiyle bir takımın parçası olmaya geldim. İnanıyorum ki burada çok güzel günlerim olacak. Bu takımı alacağımız başarılarla taçlandırma hedefindeyiz. Takımın oturmuş bir sistemi var. Bu kurumsal yapının üzerine ne katabilirim bunu yapacağım. İnşallah güzel bir sezon olur" ifadelerini kullandı.

"FUTBOLUN İÇİNDE BUNLAR VAR"

"Fenerbahçe'de çok güzel ve zor günlerim geçti" diyerek sarı-lacivertli kulüpteki kariyerini anlatan tecrübeli futbolcu, "Kaptanlık mertebesine kadar yükseldik. Gerçekten çok büyük, çok da zor bir camia. Orada futbol oynamak kolay değil. Benim için oradan ayrılma kararı çok zordu. Futbolun içinde bunlar var. Terimin son damlasına kadar mücadele ettim. İnsanların ayrıldığım için üzüldüklerini gördüm. Bu bana yeterliydi. Çok fazla hata yapsam da doğruların daha fazla olduğunu düşünüyorum. Yönetim kurulunun kararına saygı duydum ve ayrıldım. Buradan teklif gelince de böyle bir karar vermek zor olmadı. Fenerbahçe'den ayrılmak ne kadar zorsa İstanbul Başakşehir'in teklifini kabul etmek de o kadar kolaydı" diye konuştu.

"İDARİ BİR TEKLİFTE BULUNDULAR"

Futbol oynamak istediği için Fenerbahçe'den ayrıldığını ifade eden milli futbolcu, "Oynadığım bütün takımlarda hep başarılı oldum. Öncelikli amacım Başakşehir'de bunu tekrarlamak. Fenerbahçe'ye tekrar teşekkür etmek istiyorum. İdari bir teklifte bulundular. Ciddi bir görev vereceklerini ilettiler ama ben futbol oynamak istediğimi söyledim. Fenerbahçe benim kendimi ait hissettiğim bir kulüptü. Futbol hayatım bitince yine böyle bir teklif gelirse Fenerbahçe'den ben de kabul ederim. Elimden geldiğince şu an Başakşehir için mücadele edeceğim" dedi.

"GÖĞSÜMÜZÜ KABARTMAYA DEVAM EDECEK"

Arda Turan'ın Barcelona'ya transfer olması ile ilgili gelen bir soru üzerine Emre, "Arda ülkemizin son dönemindeki en büyük yıldızı. Gururluyum. Onun böylesine büyük bir kulübü tercih etmesi onların da Arda'yı tercih etmesi beni de gururlandırıyor. Atletico Madrid'deki başarısını tekrarlayacağına inanıyorum. Çok temiz bir kardeşimiz. Orada da göğsümüzü kabartmaya devam edecek. Türk gençlerine çok büyük örnek olduğunu düşünüyorum. Ülkemizi geçmişte en iyi şekilde temsil etti yine temsil edeceğine inanıyorum" yanıtını verdi.

GÜMÜŞDAĞ: "TÜRK FUTBOLU İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR DURUMDUR"

Medipol Başakşehir Kulübü ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ise, Arda ile ilgili olarak, "Başakşehir olarak Arda'yı tebrik ettik. Gerçekten Arda'nın Barcelona'ya transferi Türk futbolu için çok önemli bir durumdur. Pırıl pırıl bir kardeşimiz. Çok büyük bir ivme kazandı. Barca'da da ses getireceğini düşünüyorum" dedi.