Barcelona ile anlaşma sağlayan milli futbolcu Arda Turan, Katalan ekibine imza attı. Kazanan bir ekibin içine geldiğini ifade eden Arda, "Dünyanın en iyi forması altında ben de kazanmaya geldim" dedi.

41 milyon Euro serbest kalma bedeli karşılığında Atletico Madrid'den bir başka La Liga ekibi Barcelona'ya transfer olan yıldız oyuncu Arda Turan, kendisini 5 yıllığına Katalan ekibine bağlayan resmi sözleşmeye imza attı. İmza töreninin ardından yıldız oyuncu basın mensuplarının karşısına geçti. Basın toplantısının öncesinde milli futbolcu için hazırlanmış tanıtım videosu yayınlandı. Ardından medya mensuplarının sorularını yanıtlayan Arda, sözlerine eski takımı Atletico Madrid'e teşekkür ederek başladı.

"DAHA FAZLASINI YAPMAK İÇİN GELDİM"

Arda, "Atletico Madrid kulübüne, başkanına, takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Onların bende payı çok büyüktür. Benim kalbimde çok özel bir yere sahip olacaklar. Dünyanın en büyük kulübünde olduğum için çok mutluyum. Kulübün sloganı "bir kulüpten daha fazlası" ve bende daha fazlası için geldim. Umarım burada en güzel kupalarla güzel bir sezon geçiririm" dedi.

"EN ÇOK OLMAK İSTEDİĞİM YERDEYİM"

Barcelona'ya karşı sempati hissettiğini ifade eden Arda, "Barcelona'nın bir kulüpten daha fazlasının olduğunu biliyorum. Takım arkadaşlarım da bilir, Barcelona'ya karşı hep bir sempati hissettim. Hayatımda en çok olmak istediğim yerdeyim. Birçok teklif vardı ama konu Barcelona'ysa bütün teklifleri atıyorsunuz. 6 ay çabuk geçecektir. Önemli olan Barcelona formasıyla sahaya çıkabilmek" diye konuştu.

"KİMSE XAVI GİBİ OLAMAZ"

Bir gazetecinin "Xavi'nin boşluğunu doldurabileceğine inanıyor musun?" sorusuna yıldız oyuncu, "Kimse Xavi'nin sorumluluğunu taşıyamaz. O bütün futbolseverlerin idolüdür. Ben buraya çok özel ve güzel şeyler yapmaya geldim. Kimse Xavi gibi olamaz" dedi.

"LUIS ENRIQUE DÜNYANIN EN İYİ TAKIMININ HOCASI"

Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique'nin kendisini aradığını ifade eden Arda, "Luis Enrique beni aradı ve "hoş geldin" dedin. Takım olarak en iyisini yapmaya çalışacağımızı söyledi. Bu beni çok mutlu eden bir telefondu. Simeone de çok özel bir yere sahip. Luis Enrique 3 kupa kazanmış, dünyanın en iyi takımının hocası" şeklinde konuştu.

"İDOLÜM INIESTA"

İdolünün Iniesta olduğunu ifade eden Arda, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Messi'nin dünyanın en iyi oyuncusu olduğunu ancak Iniesta'nın idolüm olduğunu daha önce söylemiştim. Ben takımın başarısı için buradayım. En iyi şekilde çalışacağım. Benim için pozisyon önemli değil. Atletico Madrid'de orta sahanın her pozisyonunda oynadım. Dünyanın en iyi oyuncularıyla aynı formayı taşıyacağım. Sonuç olarak Barcelona'nın başarısı ve bunun için buradayım. Dünyanın en iyi oyuncuları ile oynayıp, bunun keyfini çıkaracağım."

"ENRİQUE'NİN GOLÜ OFSAYTTI"

2002 yılında Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'ya 1-0 kaybettiği maçta saha kenarında top toplayıcılık yaptığı ve şimdiki hocası olan Luis Enrique'nin golüne şahit olduğunun hatırlatılması üzerine tecrübeli oyuncu, "2002'de oynanan maçta hatırladığım Luis Enrique'nin golü ofsayttı. Barcelona maçında benim top toplayıp onun da gol atması çok özel bir durum. Şu an ben Enrique'nin öğrencisiyim. Ülkemin insanını bir çok değeri temsil ettiğimin farkındayım. Her zaman karşımdaki rakiplere saygı duydum. Karşı oynamaktan en çok zevk aldığım takım da forma giyeceğim. Atletico'ya gittiğimde "Her zaman giydiğim formanın hakkını vermeye çalışacağım" dedim. Bende dünyanın en iyi formasının altında bunu yapacağım. Kazanan bir ekibin içine kazanmaya geldim. Bütün kupaları kazanmak istiyorum" şeklinde konuştu.

"EN İYİ ARDA'YI BURADA GÖSTERECEĞİM"

'Barcelona'dan teklif gelmeseydi Atletico'yu bırakmazdım" diyen Arda, "Barcelona özel bir durum. Atletico'da kazanmaya giderken acı çekmekten hoşlanıyorduk. Barcelona'ya uygun olduğumu, hayalim boyunca burada oynamak istediğimi takım arkadaşlarım biliyor. En iyisini yapmak için buradayım ve en iyi burada Arda'yı göstereceğim" diye konuştu.

"RONALDO ÖZEL BİR OYUNCU AMA…"

Messi'nin futbol tarihinin en iyi oyuncu olduğuna dikkat çeken milli futbolcu, "Messi daha çok takıma yönelik bir oyuncu. Ronaldo da özel bir oyuncu ama benim için geçmişte de gelecekte de kimse Messi olmayacak" diye konuştu.

"AYAKKABIYI FIRLATMAK HATAYDI"

Geçtiğimiz sezon Barcelona'ya karşı oynadığı bir maçta ayakkabısını maçın hakemine fırlattığının hatırlatılması üzerine Arda, "Ayakkabıyı fırlatmak bir hataydı ve geçmişte kaldı. Dünyanın en yetenekli oyuncuların arasındayım ve bu benim için onurdur. Ben buradaysam bu resmi göreceksiniz. Burada kupalar kazanıp bütün başarıları elde edersek Barselona benim için en özel yer olacak" dedi.

"FUTBOLU EĞLENMEK İÇİN OYNUYORUM"

Hangi sırt numarasının alacağının sorulması üzerine Turan, "Numarayı takım arkadaşlarımla konuşup değerlendireceğim. Futbolu eğlenmek için oynuyorum. Bu yola giderken mutlu olmak benim için birinci kriter" şeklinde konuştu.

"İLGİLERİ BENİ MUTLU ETTİ"

Luis Enrique'nin kendisine olan güvenini boşa çıkarmayacağını dile getiren tecrübeli oyuncu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kendi stilimi her zaman Barcelona'nın kültürüne uygun gördüm. Luis Enrique bana inandığı için kendimi özel hissediyorum ve bu inancını boşa çıkarmayacağım. Inıesta'da mesaj attı ve beni mutlu etti. İlgileri beni çok iyi hissettirdi. Bir ailenin içine geldiğimi görüyorum. Kupalar kazanacağımızı hissediyorum. Bu benim için paradan ve bazı değerlerden daha önemli."

Arda ayrıca 6 ay süreyle Barcelona'da oynamayacak olmasının hatırlatılması üzerine, "Ben bahçede dahi olsa oynamak isterim. Bu tişörtü giydiğimde bile heyecanlandım. 6 ay inşallah çabuk geçer. Hayalimi gerçekleştirmek istiyorum ama bekleyeceğim biraz" dedi.