Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 6. hafta maçında yarın ligin en golcü takımı Beşiktaş ile ligin en pahalı takımı Fenerbahçe karşılaşacak.

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftası derbi mücadelesine sahne olacak. Ligde 13 puanla lider konumda yer alan Fenerbahçe, yarın saat 19.00'da Atatürk Olimpiyat Stadyumu'da 10 puanla ikinci sırada yer alan Beşiktaş'a konuk olacak. Dev mücadele öncesi takımların toplam piyasa değerleri 286 milyon Euro'yu (976 milyon TL) buluyor.

LİGİN EN PAHALI TAKIMI FENERBAHÇE

Fenerbahçe, 164 milyon Euro'luk değeri ile ligin en pahalı takımı konumunda bulunurken, siyah-beyazlı ekibin değeri ise 121 milyon Euro. Sarı-lacivertlilerin en pahalı ismi 15'er milyon Euro'luk değerleri ile Robin van Persie, Nani ve Markovic olurken, Beşiktaş'ta ise Gökhan Töre, 12 milyon Euro'luk değeri ile takımının en pahalı ismi.

EN GOLCÜ İSİMLER NANI VE CENK TOSUN

Ev sahibi ekip Beşiktaş'ta Cenk Tosun, ligin geride kalan haftalarında 4 gol, 1 asistlik performans sergileyerek takımının en golcü ismi olmayı başardı. Fenerbahçe'de ise yıldız futbolcusu Luis Nani 3 kez gol sevinci yaşarken, 2 golün de hazırlayıcısı oldu.

BEŞİKTAŞ LİGİN EN GOLCÜ TAKIMI

Teknik direktör Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, ligin geride kalan 5 haftasında rakip fileleri 13 kez havalandırarak ligin en golcü takımı unvanını aldı. Vitor Pereira'nın ekibi Fenerbahçe ise 5 haftalık periyotta rakip fileleri 8 kez havalandırdı. Atılan gollerin tamamını yabancı oyuncuların kaydetmesi dikkat çekti.