Bursaspor'dan İngiliz devi Manchester City'e transfer olan 18 yaşındaki Enes Ünal, "İnsana rüya gibi gelebiliyor. Neredeyim, kimlerle antrenman yapıyorum bazen buna şaşırıyorum" dedi.

Mancherster City'nin yeni transferi Enes Ünal kulüp televizyonuna transfer sürecini, beğendiği oyuncuları ve gelecek planları hakkında açıklamalarda bulundu. Genç yıldız, Manchester City'e transferi ile ilgili olarak, "Gerçekten burada olduğum için çok mutluyum. İlk birkaç gün heyecanlıydım ama sonra alıştım. Şu an benim için yorgunluk dışında hiçbir sıkıntı yok. Her şey çok güzel gidiyor" dedi.

Uzun zamandır böyle bir transferi düşündüğünü belirten Ünal, "Bu aslında iki yıldır aklımın ucunda olan bir şeydi. Büyüklerimle, kararlarına güvendiğim kişilerle birlikte oturduk düşündük. En doğrusunun bu olacağına kara verdik ve şu an buradayım ve mutluyum" diye konuştu.

Dünyaca ünlü bir kulübe transferini rüya olarak adlandıran 18 yaşındaki yıldız oyuncu, "Neredeyim, kimlerle antrenman yapıyorum bazen buna şaşırıyorum. Ama sahaya çıkınca bundan eser kalmıyor. Sahaya çıkınca sadece keyif alıyorsunuz çünkü gerçekten çok büyük oyuncular ve büyük oyuncularla oynamak her zaman için çok daha iyidir" açıklamasını yaptı.

"IBRAHIMOVIC EN BEĞENDİĞİM FORVET"

Örnek aldığı ve beğendiği forvet oyuncularını da açıklayan Ünal, "Ibrahimovic, Hakan Şükür. Günümüz forvetlerinden çok beğendiğim isimler var. Benzema, Van Persie ama en fazla Ibrahimovic" dedi.

Manchester City'e transferinin altyapıda ve milli takımlarda gösterdiği performansla gerçekleştiğini söyleyen genç forvet, "Altyapıda çok iyi bir dönem geçirdim. Zaten o dönemden sonra A takıma çıktım. Aslında o dönemle ünlüyüm. Milli takımda da çok gol atınca ilgi çekmeye başladım. Büyük ihtimalle bu transferin sebebi de odur. Zaten Premier Lig'i sürekli takip ediyorum. Türkiye'de de çok fazla takip ediliyor. En çok izlenen lig herhalde Premier Lig'dir. Bütün oyuncularını ezbere biliyordum zaten. Lig hakkında, takım hakkında birçok şey biliyordum" şeklinde konuştu.

Milli Takım'ın ve Manchester City'nin genç oyuncusu kendisini nasıl tanımladığının sorulması üzerine, "Golcü bir oyuncu olduğumu düşünüyorum. Onun dışında takım için her şeyimi verebilecek bir düşüncedeyim. Tabi daha tam olarak oturmadı. Yapabildiğimin en iyisini yapmak istiyorum. Kendimi çok fazla geliştirmek istiyorum, Olabileceğimin en iyisi olmak istiyorum" cevabını verdi.

;