654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde final mücadelesi öncesi Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Er Meydanı'na geldi.

AK Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından Er Meydanı Protokol girişinde karşılanan Kılıç ve Müezzinoğlu, daha sonra kendilerine ayrılan yere geçti.

KILIÇ: "ER MEYDANINI YENİDEN İMAR EDECEĞİZ"

Burada bir süre Recep Gürkan ve protokol üyeleriyle sohbet eden bakanlar, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İlk olarak konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Kırkpınar'da emeği olan başta Vali Dursun Ali Şahin ve Belediye Başkanı Recep Gürkan olmak üzere herkese teşekkür ettiğini ifade ederek, "Önümüzdeki yıllar için Edirne'deki bu Ermeydanı'nda farklı bir projeyi hayata geçirip, burasını fiziki anlamdaki imkanları açısından Kırkpınar'a yakışır bir noktaya taşımak için ciddi bir çalışmamız var. Önümüzdeki yıl farklı bir şekilde burayı imar edip, farklı bir Kırkpınar yaşamayı hedefliyoruz. Tüm Edirne halkına misafirlikleri için teşekkür ederim" dedi.

MÜEZZİNOĞLU: "YAĞLI GÜREŞLER TÜRK MİLLETİNE AİT HEM SPORTİF, HEM KÜLTÜREL BİR SPOR ALANIDIR"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da tüm güreşçilere başarılar dilerken, "Bir sağlık bakanı olarak düşünüyorum ki; burada bir ruh sağlığı, fiziksel ve sosyal sağlık var. Yağlı güreşler Türk milletine ait hem sportif, hem kültürel bir spor alanıdır. Dolayısıyla milletçe buna çok daha fazla sahip çıkmalıyız. Ayrıca tribünlerin tıklım tıklım dolu olması da çok sevindirici bir şey. Daha vizyonel bir yol haritası çizerek, bu geleneği, gelecek nesillere aktarmalıyız" diye konuştu. Kılıç ve Müezzinoğlu daha sonra Kırkpınar'ın final mücadelelerini izledi.