Duayen isim Ercan Taner’in, Türkiye’nin eski Cumhurbaşkanı rahmetli Turgut Özal’ın, KKTC ile Türkiye’nin futbol maçı yapması ile ilgili düzenlenen basın toplantısıyla ilgili anlattığı anısı, aslında geçmişten beridir Türkiye basınının KKTC futbolunu önemsemediğini ve Türkiye’nin de spor ambargosu karşısında KKTC ile ilgili ciddi adımlar atmadığını bir kez ortaya koydu

Türkiye’nin önde gelen spor kanallarından NTV Spor’da dün yayınlanan Futbol Aktüel programında KKTC ile ilgili de bir anı paylaşıldı.

Program yorumcusu Mehmet Demirkol, Türkiye’nin Hırvatistan ile yaptığı maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Türkiye Milli Takım Teknik Sorumlusu Fatih Terim’e sorduğu bir soru üzerine diğer spor yazarlarının tepki göstermesiyle ilgili konuşurken program sunucusu duayen isim Ercan Taner de KKTC ile ilgili bir anısını paylaştı.

Ercan Taner, Türkiye’nin eski Cumhurbaşkanı rahmetli Turgut Özal’ın bir basın toplantısına muhabir olarak katıldığını belirterek şunları söyledi; “Konu şu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye Milli Takımı’nın maç yapması. Baktım kimse sormuyor, FIFA da diyor ki bu maçı yaparsa Türkiye’yi üyelikten atarım. Yapılacak mı, yapılmayacak mı, niye yapmayalım gibi açıklamalar olur ya hep öyle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de hakkı derken baktım basın toplantısında kimse sormuyor. Özal, sorunuz var mı dedi. Ben de dedim ki efendim ben bir şey soracağım. Sor dedi. Bende dedim ki efendim biz Türkiye olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile maç yapacak mıyız? Bana sence ne yapalım dedi. Cevap bu. Yaparsak gönderirler bizi dedim yani FIFA’nın kanunlarına göre. O da işte esas gerçek bu dedi. Bu yüzden yapamıyoruz.”

O dönem için günlerdir bu soruların sorulmadığı ve haberin de orada bittiğini söyleyen Taner, “Bu soruların sorulması lazım” diyerek aslında geçmişten beridir Türkiye basınının KKTC futbolunu önemsemediğini ve Türkiye’nin de spor ambargosu karşısında KKTC ile ilgili ciddi adımlar atmadığını bir kez daha ortaya koydu.