Galatasaray Odebank Başantrenörü Ergin Ataman düzenlenen basın tolantısında, Başkan Dursun Özbek'in kendisini Galatasaray kongre üye kartıyla onurlandırdığını söyledi. Antrenörlük kariyeri sonrasında yöneticilik yapabileceğini söyleyen Ataman, "inşallah ilerde Galatasaray'a başkan olurum" açıklamasını yaptı. 

Ataman, "Bugün başkanım Dursun Özbek, Galatasaray Kongre üyeliği kartıyla beni onurlandırdı. İnşallah profesyonel yaşantım bittiği zaman yönetimde de Galatasaray’a hizmet ederim. Bakarsınız 10-15 sene sonra bu kulübün başkanlığına soyunurum. Beni bu kulübe 3 yıl önce sayın Ünal Aysal ve Lütfü Arıboğan getirdiler. Sözleşmem bitince sayın başkanımız Dursun Özbek çok büyük çaba sarf etti ve tarihi bir başarı geldi. 2-3 gündür belirtiyorum Euro Lig yeni haliyle bir NBA formatı olacak. 80-90 maç arası Lig’le  birlikte maç yapmak durumunda kalacaksınız. Böyle olunca bütçede de bir artış yapmak gerekecek. 9-10 milyon dolarlık bir transfer bütçesiyle final kovalayan bir takım yaratmayı vadediyoruz. Burada taraftarımıza ve sponsorlarımıza büyük iş düşüyor. Geçen yıl futbol takımımızın 120 milyon TL ürün satışı olmuş. Aynı şeyi basketbol takımımız içinde bekliyorum. Önümüzdeki sene Galatasaray’ın başında benim olmamı ve iyi bir takım oluşmasını istiyorsak sağlam bütçeyi oluşturmamız lazım" dedi.  

Seneye Galatasaray'ın başında kalıp kalmayacağı sorulan Ataman, "Galatasaray’dan ayrılmak şu an için söz konusu değil. Ben Galatasaray’ın bir basketbol ekonomisi yaratacapını düşünüyorum. Bu yaratılamaz sorunlu bir dönem olursa bunu da gözden geçiririz. Şu an için Avrupa’dan bir teklif almadım" dedi. 

Milli takımla şampiyon olmak istediğini söyleyen Ataman, "Bu hafta içinde Harun Erdenay’la bir toplantı yapacağız. Milli takımın sezon içinde takvimi başladığı zaman bir hocanın hem kulüp hem milli takım çalıştırması zor görünüyordu. Bu konuda hemfikridik. Ancak 2017 Avrupa Şampiyonası’nın Türkiye’ye alınmasıyla birlikte o tarihe kadar milli takımın bir maçı olmayacak. Sanırım bunu yeniden değerlendireceğiz. Bir antrenörün 12 ay boyunca hiç maç yapmadan Avrupa Şampiyonluğu’na oynayan bir takım başında olması açıkçası ben sıkılırım. Benim olimpiyatlardan sonra milli takımla olan sözleşmem bitiyor. Galatasaray’la 1 yıl daha sözleşmem var. Bütün bunları değerlendirecek olan TBF, spor bakanlığımız ve illa böyle bir baskı oluşacaksa Galatasaray kulübünün buna izin vermesi gerekecek. Milli Takım’ın başantrenörlüğünü yapmak büyük bir onur. Ben altın madalyayı kazanmak istiyor milli takımla. Ancak Galatasaray’ı bu başarıların ardından bırakmayı düşünmüyorum.

Ergin Ataman Beşiktaş derbisi öncesi TT Arena'da bir kupa töreni düzenleneceğini açıkladı.