A Milli Basketbol Takımı ve Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, Aziz Yıldırım ile bir problemi olmadığını belirterek, "Yıldırım Fenerbahçe'ye büyük katkılar yapan bir başkandır" dedi.

Ataman, Yeni Yüzyıl Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile aralarında yaşanan gerginliğin nedeninin sorulması üzerine Ataman, "Benim kendisiyle bir problemim yok. Aziz Yıldırım Fenerbahçe'ye büyük katkılar yapmış ve yapan bir başkandır. Obradovic gibi dünyaca ünlü bir koçu Fenerbahçe'nin başına getirmiştir. Bu başarıdır. Bu belki parayla oluyor ama parayı da bulmak başarıdır" cevabını verdi.

"BİR BAŞKANLA SÜRTÜŞME İÇİNDE OLMAM SÖZ KONUSU OLAMAZ"

Ataman, Aziz Yıldırım'ın "Milli takıma oyuncu göndermem" şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "Ben öyle bir şeye inanmıyorum. Sinirle söylenmiş bir cümle olabilir. Ben Aziz Yıldırım'ın basketboldaki her konuya yüzde 100 hakim olduğunu düşünmüyorum. Bence benimle ilgili Aziz Yıldırım'a yanındakilerin yanlış aksettirdiği bazı şeyler var. Özellikle milli takımda oyuncuların beyinlerinin yıkandığı, transfer görüşmelerinin yapıldığı... Bu zaten mümkün değil. Ne Galatasaray'ın böyle bir isteği var ne de ben buna müsaade ederim. Beni herkes çok yakından tanıyor. Galatasaray'ı çalıştıran daha önce Beşiktaş'ı çalıştıran bir antrenör olarak Fenerbahçe camiasına sempatik gelmeyebilirim. Nasıl ki Aziz Yıldırım Fenerbahçe dışındaki taraftarla pek sempatik gelen başkan değilse. Çünkü onun bir tarzı var. Benim de kendime has bir tarzım var. Ben de Türkiye'de hocalık görevinde bir karakterim. Geri adım atmayan, karşında kim olursa olsun doğruları savunan, her şeye karşı dik duran, zorluklara boyun eğmeyen. Beni de Ergin Ataman yapan bu karakterim. O yüzden Aziz Yıldırım'la biraz karakter yapılarımız benziyor. Fakat iki ayrı büyük camiada olduğumuz için böyle bir sürtüşme var gibi. Ama mevki olarak zaten benim bir kulübün başkanıyla sürtüşme içerisinde olmam söz konusu olamaz" diye konuştu.

"BENİM İKİ TANE BAŞKANIM VAR"

Yıldırım'ın kendi başkanı olmadığını vurgulayan Ataman, "O yüzden onun söylediği sözlere itibar etmem mümkün değil. Benim iki tane başkanım var. Galatasaray Kulübü Başkanı ve de Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı. Aziz Yıldırım'ın "Milli takım antrenörü sadece milli takım çalıştırmalı" cümlesine karşı da değilim. Her ne kadar geçmişte Bogdan Tanjevic uzun yıllar hem Fenerbahçe'yi hem Türk Milli Takımı'nı çalıştırmış olsa da. Karşı değilim dedim çünkü ne zaman basketbol milli maçları futbol milli maçları gibi sezon içerisine yayıldığı zaman. Yoksa bir antrenörün 11 ay yatıp sadece bir şampiyonada antrenörlük yapması çok mantıklı değil. Antrenörün ciddi şekilde performansı düşer. Nasıl ki oyuncu bütün bir sezon oynamayıp da sadece gelip milli takımda oynuyorsa. En yakın örnek Arda Turan bile söyledi. "Ben kendimi hazır hissetmiyorum, maç tempom yok" dedi. Antrenör için de bu geçerli. Yani ben Aziz Yıldırım'ın görüşüne karşı değilim ama görüşünün altını dolduran şeyler beni yaralıyor. Ben milli takımdaki kimsenin beynini yıkamadım. Benim ne Fenerbahçe başkanına ne Fenerbahçe kulübüne ne de taraftarına karşı bir yanlışım yok. Ben sadece Fenerbahçe'nin rakibi olan bir kulüpte çalışan antrenörüm. Kazandığım zaman sevindim, kaybettiğim zaman da tebrik ettim" ifadelerini kullandı.

"EUROCUP DAHA ÖNEMLİ"

Galatasaray'ın marka değeri ile Euroleague'de olmayı hak ettiğini belirten Ergin Ataman, "Bu sezonu bir geçiş sezonu olarak düşünüyoruz. Her iki tarafta da iddialıyız. İkisinde de hedeflerimiz büyük, ayrım yapmak zor. Eurocup'ta ciddi rakiplerimiz var. Gideceğimiz yere kadar gideceğiz. Galatasaray taraftarının gönlünde Avrupa kupası yatıyor, tarihimizde benim dönemimde bir lig şampiyonluğumuz var ancak Avrupa kupamız yok. Eurocup'ta gelecek başarı daha mutlu edeceği bir gerçek ligde kader play-off'ta belirleniyor. Eurocup daha kısa nisanda şampiyon belli oluyor. Bu anlamda Eurocup daha önemli" diye konuştu.

"FENERBAHÇE'Yİ HER ZAMAN YENERİZ"

Başarılı antrenör, "Fenerbahçe derbisinde kadro farkına rağmen yendiniz bunu nasıl başardınız" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Galatasaray takımı bütçesi ne olursa olsun rakip kim olursa olsun yenilgiyi kabul edemez. Bizim kurduğumuz kadro Fenerbahçe'yi yenebilecek bir kadro. O yüzden aldığımız galibiyet sürpriz değil. Sürpriz bir kere olur iki kere olur ama biz Abdi İpekçi'de hep kazandık. Bunda taraftarımızın rolü çok büyük. Abdi İpekçi'nin büyüsü onları olumsuz olarak etkiliyor. Ama önemli olan ligin sonunda şampiyon olmak geçen sezon iki takımda olamadı ve Pınar Karşıyaka şampiyon oldu."

"2017'YE KADAR MİLLİ TAKIMDAYIM"

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun'un milli takımı bırakmasını da değerlendiren Ataman, "Benim olayım Ekrem'den çok farklı. Benim şu anda hem Galatasaray'ı hem milli takımı çalıştırmam için hiçbir engel yok. Sonuçta iki yıllık dönem içerisinde Dünya Şampiyonası'nda ve Avrupa Şampiyonası'nda Ergin Ataman başarılı mı olmuştur, başarısız mı olmuştur. Bunun takdirini Türk spor kamuoyu ve Türkiye Basketbol Federasyonu verecektir. Belki de beni başarısız bulup görevden de alabilirler. Bu en doğal hakları. Ben başarısız görsem kendim bırakırım. Ergin Ataman başarısız olduğu yerde durmaz. Sonuçta geçiş döneminde takımın başına geldim. Yeniden bir 12 Dev Adam heyecanı yaşatmaya başladık. Grubumuzda yer alan İzlanda dışındaki takımlara Türkiye'de oynanan maçlar dışında galibiyeti yok. İtalya'ya tarihinde galibiyetin yok. Fransa ev sahibi keza onlara karşı da geçmişte aynı sıkıntılar. Bu zorlu yola rağmen Türkiye üç tane maç kazandı. Biri tarihinde ilk kez İtalya'ya. Biz teknik olarak hedefimizi gerçekleştirdik. Bunu gerçekleştirirken milli takım olgusunu yeniden insanların gönlünü yapan bir takım oluşturduk. Ama ne oldu bizim dışımızdaki sonuçlar ve sarf ettiğimiz ekstra efor sonrası 3 galibiyet aldığımız gruptan 2. veya 3. çıkacağımız halde 4. çıktık ve ev sahibi Fransa'ya yenildik. Teknik nedenler dışında herhangi bir sebepten dolayı Türkiye'nin en büyük kurumlarından biri hareket etmez. Kimsenin istemesiyle ne ben milli takımdan ayrılırım ne de Türkiye Basketbol Federasyonu'nun buna itibar edeceğini düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

"GALATASARAY YÖNETİMİ ARKAMDA"

Ergin Ataman, Galatasaray yönetiminin arkasında olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"'Sen ne karar verirsen biz arkandayız" dediler. Benim de söylediğim şey şu; bana gelen bir konu yok. Galatasaray'da üç başkanla çalıştım. İlk olarak Ünal Aysal'la çalıştım. Galatasaray'ın basketbolda büyük bir vizyona çıkmasını başardı. Daha sonra Duygun başkan geldi. O da bana her konuda en zor günlerimde destek oldu. Kendisine karşı olan sevgi ve saygım her zaman devam edecek. 7 aylık sürede Duygun Yarsuvat gösterdiği profille Türkiye'de örnek alınabilecek bir başkanlık profili çizdi. Her ne kadar maddi problemler olsa da. Daha sonrada Dursun Özbek'le çalışmaya başladık. Zaten kendisini daha önceden de tanıyordum. Bana yüzde yüz inanan bir isim. Sezon başında oturduk konuştuk. Dursun Başkan "Sen bu takımın başında olduğun takdirde kadroda kim olursa olsun sen yine herkese kafa tutarsın" dedi. Nitekim onunla da uzlaştık. Kontratımda fedakarlıkta bulundum. Dursun Özbek ve yönetim kurulunun bana söyledikleri şey şu; "Hoca sen ne diyorsan o. Sen ne karar verirsen biz arkandayız." Sezon bittikten sonra oturulur bir yol ayrımı yapılması gerekirse o günün şartlarında konuşup karar vereceğiz. Her iki taraf da benim için çok önemli. Hep birlikte bu kararı vereceğiz. Ama bu kararı verirken burada başka bir kulübün etkisiyle değil, Türkiye Basketbol Federasyonu, Galatasaray ve Ergin Ataman karar verecek. Türkiye Basketbol Federasyonu belki Obradovic'e teklif yapabilir o zamanda Aziz Yıldırım, Harun Erdenay ve Obradovic arasında bir görüşme olur. Bu konulara bir kulüp başkanının müdahale etmesini hoş karşılamıyorum."

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, milli takımda basketbolculara transfer yönlendirmeleri yapıldığını ifade ederek, Ergin Ataman'ın hem milli takımda hem de Galatasaray'da görev yapmasını eleştirmişti.