UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-1 yenen Molde'de teknik direktör Erling Moe, "3-1 gibi bir skoru başında biz de beklemiyorduk ama kendimize güveniyorduk" dedi.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında Norveç temsilcisi Molde, deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etmeyi başardı ve grupta liderliğe yükseldi. Maç sonunda açıklamalarda bulunan Molde Teknik Direktörü Erling Moe, maça iyi hazırlandıklarını belirten Moe, "Tabi ki Fenerbahçe gibi takımla maça çıkacağınız zaman çok iyi analiz etmenize ve sağlam oyun planı ortaya koymanız gerekiyor. Ekibimizin iyi olması ve iyi oynaması da rol oynadı galibiyette. Savunmayı iyi yaptık ve akıllıca oynadık. Bu fırsatların çıkacağını biliyorduk ve bu fırsatları iyi değerlendirdik. Paslarda oyunu hakimiyetimize aldık. Oyun özellikle en basında ve en sonunda daha zordu. Yine de 3-1 gibi bir skoru başında biz de beklemiyorduk ama kendimize güveniyorduk" şeklinde konuştu.

"ÇOK ZEKİ BİR KAPTAN SEÇTİM"

Molde takımının kaptanı Daniel Hestad hakkında gelen soruya ise Moe, "Sahaya 40 yaşında bir kaptanla çıktığımın ben de farkındayım. Çok zeki bir kaptan seçtim. Çok akıllı kararlar verebilen birisi. Ayrıca Molde'de bir efsane. Ekibe de özgüven ve güç katan birisi olduğu için bugün sahadaydı" şeklinde cevap verdi.

"TEMPONUN BİZDEN HIZLI OLACAĞINI BİLİYORDUK"

Fenerbahçe'nin oyunun başında kendilerini zorladığını belirten Moe, "Temposunun bizden daha hızlı olacağını ve alıştığımızın üstünde bir tempo olacağını biliyorduk. Önemli olan ilk 15 dakikayı atlatmaktı. Bunu bilerek de çıktığımız için "B" planını uygulayacak bir şey olmadı" diye konuştu.

Moe ayrıca toplantının sonunda, "Bugün bu stadyumdaki taraftarı görmek bizim için büyük bir deneyim oldu. Bu bizim için bir ders olacak" ifadelerini kullandı.