Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Kasımpaşa sonrası hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söylerken, kırmızı kart gören Josue için ise Sağlam, "9 haftada 2 kırmızı kart kabul edilebilir gibi durum değil" ifadelerini kullandı.

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşan Bursaspor, sahadan 1-0 galip ayrıldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "Hafta içerisinde oyuncularımızla da önümüzde çıkan tabloyu paylaşıp neler yapabileceğimi konuştuk. 5 günde oynayacağımız 2 karşılaşma ve 6 puan vardı. Aldığımız takdir de lig farklı hale gelecek. Geleceğe umutla bakabileceğimiz ortamı hazırlayacağımız kapıyı da aralamış olacağımızı paylaştık. Karşımızda ligin en organize olmuş takımlarından takımlardan biri vardı. Disiplinli oynayan bir takım. Böyle bir takım karşısında kazanmak kolay değildi. Bize 3 puanı getirecek golü sonlarda bulduk. Oyuncularımızı tebrik ediyorum. İklim şartları sertti. Hak ettiğimiz 3 puanı da aldık. Önümüzde Sivasspor karşılaşması var. Bu maçtan daha önemli. Daha iyi bir görüntü ile 3 puanı alan taraf olmaya çalışacağız. Sonra arada da eksiklerimizi giderip, daha hazır bir takım olarak devam etmenin hazırlığını yapacağız. Bu zor şartlarda buraya gelip bizi destekleyen, kazanmamız için elinden geleni ortaya koyan taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu takım daha iyi yerlere gelecek. Çok daha iyi yerlerde olmayı biz de istiyoruz. Her şey zamanla olacak. Herkesin destek olması gerekiyor. Bu maçı kenara bırakıp, bizim için hayati derecede önem taşıyan Sivasspor maçına hazırlanmaya başlayacağız" dedi.

"JOSUE'NİN KIRMIZI KARTLARI KABUL EDİLİR GİBİ DEĞİL"

Maçta kırmızı kart gören Josue'nin 9 haftada 2. kez kırmızı kart gördüğünün hatırlatılması üzerine deneyimli çalıştırıcı, "Josue'nin pozisyonunu değerlendireceğiz. Hakem basit gösterdi gibi geldi. 9 haftada 2 kırmızı kart kabul edilebilir gibi durum değil. Antrenörlük hayatımın başından bugüne kadar takım içindeki disiplinden taviz vermemeye çalıştık. O arkadaşımızı uyarırız. Toparlanmıyorsa sonucu neye mal olursa olsun bu konuda taviz vermeyeceğiz" diye konuştu.

Oyundan alınmasına tepki gösteren Stoch için ise Sağlam, "Verdiği tepki kabul edilir mi edilmez mi izleyip karar vereceğiz. Bu takımın bütünlüğünü kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz" sözlerini sarf etti.