Havadis Spor'un haberine göre, K-Pet 1. Lig’de dün oynanan maçların ardından ligden düşen iki takım da belli oldu.  Dumlupınar’a 4-2 mağlup olan Görneç ve Esentepe’ye 1-0 kaybeden Kaya Mehmetçik bitime 1 hafta kala son iki sırada kalarak BTM 1. Lig’e düştü

K-Pet 1. Lig’de şampiyon Gönyeli’nin ardından Süper Lig’e çıkan ikinci takım Esentepe oldu.

Ligin 29. haftasında sahasında konuk ettiği Kaya Mehmetçik’i 1-0’lık skorla mağlup eden Esentepe, en yakın takipçisi Girne Halk Evi’nin Çanakkale deplasmanında 2-1 mağlup olması ile bitime 1 hafta kala Süper Lig’e çıkmayı garantiledi.

Esentepe’ye Süper Lig biletini getiren tek golü 85. dakikada Başak kaydetti.

Bu sonuçla puanını 55’e yükselten Esentepe, bitime 1 hafta kala en yakın takipçisi Girne Halk Evi’ne 5 puanlık fark yaparak ligi ikinci sırada bitirmeyi ve Süper Lig’e direkt çıkmayı başardı.

Süper Lig’e son bilet için play-off kapışması

Gönyeli ve Esentepe’nin ardından 1.Lig’den Süper Lig’e çıkacak olan son takım gelecek hafta ligin tamamlanmasının ardından play-off  maçları sonunda belli olacak.

Dün oynanan karşılaşmaların ardından son hafta öncesinde play-off grubunda Girne Halk Evi, Dumlupınar, Mormenekşe ve Hamitköy yer aldı.

Mehmetçik ve Görneç düştü

K-Pet 1. Lig’de dün oynanan maçların ardından ligden düşen 2 takım da belli oldu.

Dumlupınar’a 4-2 mağlup olan Görneç ve Esentepe’ye 1-0 kaybeden Kaya Mehmetçik bitime 1 hafta kala son iki sırada kalarak direkt olarak BTM 1. Lig’e düştü.

Düşecek son takım play-out’ta belli olacak
Mehmetçik ve Görneç’in ardından 1.Lig’den BTM 1. Lig’e düşecek son takım ise ligin tamamlanmasının ardından play-out maçları sonunda belirlenecek.

Dünkü maçların ardından son hafta öncesinde play-out grubunda yer alan takımlar Akova, Doğancı, Çanakkale ve Lapta oldu.