Türkiye Basketbol Ligi'nde beşinci hafta geride kalırken, istatistik liderlerinde de sıralamalar belli olmaya başladı. Eskişehir Basket Takımı istatistiklerde üst sıralarda yer alıyor.

Sayı krallığından, top çalmaya kadar birçok kategoride mücadelenin devam ettiği ligde, sayı krallığının ilk sırasında Eskişehir Basket'in bu haftaki rakibi olan Pertevniyal Gençlik'ten Kwame Johnson ile Adanaspor'dan Terrell Stoglin bulunuyor. İlk 5 maç sonunda iki oyuncu 25.0 sayı ortalaması yakalarken, üçüncü sırada ise Orkide Gediz Üniversitesi kadrosunda bulunan Demontez Stitt, 24.2 sayı ortalamasıyla oynuyor. Bu kategoride temsilcimiz Eskişehir Basket oyuncusu Leemire Goldwire ise 21.6 ortalamayla ligde 7'inci sırada yer alıyor.

MARSHALL MOSES RİBAUND KRALI

Ribaund krallığının ilk sırasında, Eskişehir Basket'te forma giyen ve 11.2 ribaund ortalamasıyla oynayan Marshall Moses bulunuyor. 10.6 ribaund ortalamasına sahip Sean Morgan Denison (Socar Spor) ikinci ve Sharrod Ford da (Acıbadem Üniversitesi) 10.4 ribaund ile üçüncü sırada yer alıyor.

GOLDWİRE TOP ÇALMADA İLK 8'DE

Ligin top çalma krallığının ilk sırasında Mondi Melikşah Üniversitesi'nden Jeremy Ingram ile Mamak Belediyesi Ankara DSİ'den Jason Clark, 2.2 top çalma ortalamalarıyla ilk iki sırayı paylaşıyor. Top çalma sıralamasında Eskişehir Basket'ten Leemire Goldwire, 1.6 ortalamayla 8. sırayı rakipleriyle paylaşıyor.