Spor Toto Süper Lig'e yeniden yükselen Antalyaspor flaş transferi Samuel Eto'o'yu Antalya'ya getirdi. Kırmızı-beyazlı takımın başkanı Gültekin Gencer, Eto'o'nun ardından Brezilyalı yıldız oyuncu Ronaldinho'nun Antalyaspor için cumartesi günü İstanbul'a geleceğini söyledi.

"TARAFTARLA KENETLENMEK İÇİN MARKA TRANSFERLER YAPIYORUZ"

Takımın Süper Lig'e çıkarak, şehrin de kulübe sahip çıkmasıyla, bir takım heyecanların ardından, taraftarları tekrar kenetlendirmek için yola çıktıklarını ifade eden Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, marka transfer yaptıklarını söyledi. Başkan Gencer, stadyumun yapılması, yeni tesisin temelinin atılması ve 33 binlik stadyumun taraftarla doldurması için dünya markası Barcelona, Inter, Anzi, Chelsea ve Sampdoria takımlarında forma giyen dünyanın en iyi futbolcusu seçilmiş, 4 kere de Afrika'da yılın futbolcusu seçilmiş Samuel Eto'o artık Antalyaspor'da. Görüşmeler uzamış gibi görünse de transferimiz Samuel Eto'o'ydu. Kolay bir transfer değildi. Eski kulübüyle devam eden sözleşmeleri ve imaj hakları derken, Antalyaspor'un menfaatlerine uyan imaj hakları tam 24 saat sürdü. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu uçak kiralamada bir yardımcı oldu ama o kadar Antalya'mızı çekemeyen var ki, bunu bakanlık devlet uçağı tahsis etmiş gibi haberini yaptılar. Antalya üzerine karalama yaptılar. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in dahi Antalyaspor'da önceliğinin olduğunu biliyoruz. Bu önceliği istismar etmeye çalışanlar oldu. Önümüzdeki yıla iyi bir takım kurmak için kolları sıvadık. Eto'o'nun transferi bizim için çok önemliydi. Bugün itibariyle Antalya'ya getirdik" dedi.

"ETO'O'NUN ANTALYA'YA GELECEĞİNE İNANIYORDUM"

Eto'o'nun transferinin uzamasıyla ilgili konuşan Gencer, "Futbolcu transfer olacağı ülke hakkında araştırma yapıyor. Biz Antalyaspor olunca Eto'o hiç düşünmeden "evet" dedi. Zokora ile daha önce Antalya'ya tatile geldiği ve burayı da çok beğenmişti. Geçen yıl İstanbul takımlarından teklif almasına rağmen hayır demişti. Türkiye'de forma giyen arkadaşları var. Onlardan aldığı referanslar doğrultusunda, transfer kilitlenmiş durumdaydı. Eto'o'nun Antalya'ya geleceğine inanıyordum. Olumsuz cevap alınca da hava alanına gidiyorum. Gelirse beraber döneriz, gelmezse de yalnız döneriz dedim. Nihayetinde de 15.00 sıralarında da eşi tarafından getirilerek bize teslim edildi. O andan itibaren bizden mutlusu yoktu" şeklinde konuştu.

"RONALDİNHO CUMARTESİ İSTANBUL'DA"

Ronaldinho transferi hakkında da değerlendirmede bulunan Başkan Gültekin Gencer, Celustka ve Rıdvan Şimşek'i kadromuza kattık. Yarın da iki star oyuncumuz daha geliyor. Son dünya kupasının en iyi kalecisi Cezayirli M'bolhi geliyor. Onun yanında da daha ismini bahsetmediğimiz bir Romen yıldız gelecek. Ronaldinho'nun hem kardeşi hem de menajeri olan Asis İstanbul'a geldi. Ronaldinho, cumartesi günü Antalya için İstanbul'a geleceğini söyledi" diye konuştu.

Başkan Gencer, Eto'o'nun yarın sağlık kontrolünden geçeceğini ve cuma günü de kırmızı-beyazlı takımla resmi sözleşmeyi imzalayacağını söyledi.