Antalyaspor A.Ş. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Antalya Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kulübün gelir ve giderlerinin görüşüldüğü 2015 yılı mali kurul toplantısını Antalyaspor'un eski başkanlarından Hasan Subaşı yönetti. Toplantıda kulübün 2015 yılında 46 milyon 956 bin lira gelir, 70 milyon 607 bin lira gideri olduğu, 23 milyon 651 bin lira zarar ettiği belirtildi. Toplantıda söz alan Antalyaspor Kulübü'nde finans ve mali işlerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Hakan Ketenci, 31 Aralık 2015 itibariyle kulübün 60 milyon lira gider, 16 milyon lira da geliri bulunduğunu, 44 milyon 343 bin lira borcu bulunduğunu dile getirdi. 

GENCER VE YÖNETİMİNE ELEŞTİRİ

Genel kurulda söz alan bir önceki genel kurulda başkan adayı olan Can Atlı, Antalyaspor yönetimini eleştirerek mali tablodaki harcamaları ve borçlara tepki gösterdi. Bankalara borcun 17 kat arttığını ve kulüp borçlarının yükseldiğini anlatan Atlı, "Uçurumdan aşağı giden mali tabloyu onaylamaya içim el vermiyor. Mali tablo yeterince şeffaf ve açıklayıcı değil" dedi.

Divan Kurulu Başkanı Hasan Subaşı, Atlı'ya uyarıda bulunarak, suçlayıcı olmaması gerektiğini belirtti. Kulübün eski başkanlarından Dündar Uluğkay da altyapıdan futbolcu yetiştirmenin önemini vurguladı. Uluğkay, yönetim kurulu üyelerine anormal fiyata oyuncu transfer etmemesi konusunda telkinde bulundu. 

YUSUF ŞİMŞEK VE MENAJER TEPKİSİ

Antalyaspor Vakfı'nın eski başkanı Ali Yılmaz ise Antalyaspor'un mali anlamda kötüye gittiğini savundu. Yılmaz, eleştirilerini şu sözlerle belirtti: 

"Antalyaspor'un paraları birilerinin cebini doldurdu. Yönetimi sorgulayacak dernek ve vakıf yönetimi yok. 'Yusuf Şimşek üzerinden Antalyaspor soyulacak' demiştim. Şimşek, için Antalyaspor kasasından 2 milyon lira çıktı. Metin Korkmaz'a menajerlik parası için verilen 450 bin lira geri alınmadı. Antalyaspor kısa sürede milyonlar dağıttı. Antalyaspor'a menajer Metin Korkmaz'ı getiren kişi Yusuf Şimşek'tir. Yusuf Şimşek ile Antalyaspor'da fesat başladı. Şahin Aygüneş devre arası Karşıyaka'ya imza attı. Bu imzada malum menajere komisyon verildiği iddiası var. Menajer ilişkileri son bulmalı." 

BÜTÇE KABUL EDİLDİ

Yılmaz, genel kurulda kendisine anonim şirketin ödediği menajerlik, danışmanlık, scout ücreti, ulaşım, konaklama ve futbolculara ödenen para hakkında bilgi ve genel kurul kararıyla inceleme hakkı verilmesini talep etti. Yılmaz'ın talebi genel kurulda kabul edildi. Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır ise dernek olarak kulübün mali yapılarını incelediklerini ve eleştiren kişilerin iddialarını net olarak ortaya koymasını gerektiğini söyledi. Tanır, gerçekten başkanlığa alternatif başka isim varsa hep beraber değerlendirme çağrısı yaptı. Konuşmaların ardından Antalyaspor yönetiminin faaliyet raporu, bilanço ve geliri oy çokluğuyla kabul edildi. Antalyaspor'un 2016 yılı tahmini 145 milyon gelir ve 145 milyon giderden oluşan bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi. 

FUTBOLCU MALİYETİNİN YÜZDE 20'Sİ ETO'O

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer ise kulübe vizyon ve hedef belirleyerek görev yaptığını, kendisine yönelik eleştirilerin tek sebebinin kıskançlık olduğunu söyledi. Antalyaspor A.Ş'nin daha şeffaf olması için bundan sonra 6 ayda bir mali kurul yapılacağını belirten Gencer, aylık rutin 5 milyon lira ödeme yaptıklarını aktardı. Antalyaspor'un futbolcu alacağına ilişkin FIFA'da sonuçlanan davası bulunmadığına dikkati çeken Gencer, futbolcu transferine yönelik eleştirilere tepki gösterdi. Gencer, "Hiçbir teknik direktörle tazminat maddemiz yok. Ama Jose Morais ile var. Bırakıp, giderse 250 bin Euro ödeyecek. Bu dönemde yaptığımız transferlerde futbolcu maliyetimiz 15 milyon Euro. Bunun içinde 3 milyon Euro Eto'o var. Futbolcu başına maliyetimiz 560 bin Euro" dedi.

'SATILMAYACAK FUTBOLCU YOKTUR'

Gelecek sezon kadro çalışması ve transfer sürecine ilişkin yönetim olarak çalışma başlattıklarını vurgulayan Gencer, şöyle konuştu:

"Elimizdeki futbolcuların değerini çıkardık, Eto'o dahil fiyatlandırma yaptık. Ciddi şekilde futbolcularımıza transfer teklifi var. 42 milyon Euro futbolcu değerimiz var. Satılmayacak hiçbir futbolcu yoktur anlayışıyla yaptığımız hesaplar bunlar. Devre arasında aldığımız oyunculardan Danilo'ya ciddi transfer teklifi var. 3-4 milyon ‘uro bonservis istiyoruz. Bunlar bizim mal varlığımız. En fazla dört futbolcu transferi yaptığımız takdirde gelecek sezon kesinlikle zirve keyfini yaşarız. Hep beraber destek olalım, yeni stadımızda 30 bin kişiyle zirveye oynayalım. Eto'o'yu devre arasında satsaydık, en son verilen rakam 8 milyon Euro'ydu. Eto'o kendi gitmek istemedi ve kaldı. Şimdi Çin ve Asya kulüpleri ile ABD kulüpleri ciddi anlamda istiyor. Kadromuza 3-4 takviyeyle yapamayacağımız bir şey yok."

'O STAT BİZİM DEĞİL'

Antalya Stadı'nın kulübe kiralık olarak devredilmesini talep eden Gencer, şöyle konuştu:

"Aylık 100 bin lira enerji gideri olan stat, nasıl kendi enerjisini üretiyor. Maç başına 80 bin lira kiralama gideri var. Bakanlık şirket kurup stadı kendi işletecekmiş. O stat bizim stadımız değil. Stadı almak için elimizden geleni yapmamız lazım. Stat bize verilmesin diye baskı yapanlar var. Antalyaspor gelirlerden mahrum kalsın diye dua edenler var."