THY Euroleague’de 15 Ekim 2015’te Pınar Karşıyaka - Barcelona Lassa maçıyla başlayan 2015-2016 sezonun şampiyonu 13-15 Mayıs tarihlerinde Berlin’de düzenlenecek Final-Four’da belli olacak. Berlin’de düzenlenen Final-Four’da bu sezon Fenerbahçe, CSKA Moskova, Laboral Kutxa ve Lokomotiv Kuban kupayı müzesine götürmek için mücadele edecek.

FENER 2. KEZ FINAL-FOUR’DA

Bu sezona Euroleague A Grubu’nda başlayan Fenerbahçe, 8 galibiyet ve 2 mağlubiyetle grubunu lider tamamladı. Ardından TOP 16’da E Grubu’nda yer alan sarı-lacivertliler 14 maçta 11 kez parkeden galip ayrılırken, 3 kez de mağlup oldu. Çeyrek finalde ise Real Madrid ile karşı karşıya gelen Fenerbahçe, rakibi 3 maç sonunda geçerek adını 2’nci kez Final-Four’a yazdırdı. Geçen sezon ilk kez Final-Four’a kalan Fenerbahçe, Real Madrid’e mağlup olup turnuvayı 4’üncü bitirmişti.

CSKA MOSKOVA 12. KEZ

D Grubu’nda oynadığı 10 maçta sadece 1 kez mağlup olan Rus ekibi CSKA Moskova grubu lider tamamladı. TOP 16’da F Grubu’nda mücadele eden Moskova ekibi, 10 galibiyet ve 4 mağlubiyetle yine lider olarak bir üst tura çıktı. Çeyrek finalde Sırp ekibi Kızılyıldız ile eşleşen CSKA Moskova, rakibini 3 maç sonunda geçerek 12. kez Final-Four’a kaldı.

KUBAN TARİHİNDE İLK

Lokomotiv Kuban bu sezon THY Euroleague’de C Grubu’nda mücadele etti. Kuban, grubu 8 galibiyet ve 2 mağlubiyetle lider bitirdi. TOP 16’da E Grubu’nda 9 kez parkeden galip ayrılan Rus ekibi, 5 kez de mağlup olarak grubu ikinci tamamladı. Çeyrek finalde İspanyol ekibi Barcelona Lassa ile kıran kırana geçen maçlar sonunda seriyi 3-2 kazanıp Berlin biletini kaptı. Lokomotiv Kuban kulüp tarihinde ilk kez Final-Four’da mücadele edecek.

SÜRPRİZ TAKIM LABORAL

Bu sezonun sürpriz takımı Laboral Kutxa, B Grubu’nu 6 galibiyet ve 4 mağlubiyetle 3. sırada bitirdi. TOP 16’da F Grubu’nda yer alan İspanyol ekibi, aldığı 9 galibiyetle grubu ikinci tamamladı. Çeyrek finalde Yunan ekibi Panathinaikos ile eşleşen Laboral, rakibini 3-1 ile geçti.

EN ÇOK PANATHINAIKOS KAZANDI

2001-2002 sezonundan itibaren Euroleague adıyla oynanmaya başlanılan turnuvada en çok şampiyon 4 kez ile Yunan takımı Panathinaikos olurken, Maccabi Tel Aviv 3, Barcelona 2, CSKA Moskova 2, Olympiacos 2 ve Real Madrid 1 kez kupayı müzesine götürdü.

SON ŞAMPİYON REAL MADRİD

İspanya’nın Madrid şehrinin ev sahipliğini yaptığı 2014-2015 THY Euroleague Final-Four’da finalde Olympiacos’u 78-59 yenen Real Madrid şampiyon olmuştu. Bu sezon çeyrek finalde Fenerbahçe ile karşılaşan Madrid, 2 kez İstanbul’da 1 kez de evinde mağlup oldu ve toplamda 3-0 ile turnuvaya veda etti.

THY Euroleague Final-Four’daki eşleşmeler ve karşılaşmaların programı ise şöyle:

13 Mayıs Cuma

19.00 CSKA Moskova -Lokomotiv Kuban

22.00 Fenerbahçe - Laboral Kutxa