Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Ankara'da yaşanan terör saldırısıyla ilgili konuşurken duygusal anlar yaşadı. Terim'in gözleri doldu.

Ankara'da yaşanan terör olaylarıyla ilgili gözleri dolan Fatih Terim, ülkenin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini söyledi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, yarın akşam İzlanda ile oynayacakları Avrupa Şampiyonası eleme grupları son maçı öncesinde karşılaşmanın oynanacağı Torku Arena Stadyumu'nda basın toplantısı düzenledi. İzlanda'yı tebrik ederek sözlerine başlayan Terim, Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'na katılması için üç ihtimal kaldığını anlatarak, ipin üstünde buraya kadar geldiklerini ve Avrupa Şampiyonası'na direkt olarak gitmeyi arzuladıklarını söyledi.

TERİM'İN GÖZLERİ DOLDU

Ankara'da yaşanan terör saldırısının takımın üstünde etkisi olup olmadığı sorusuna gözleri dolarak cevap veren Terim, "Çok zor bir durum. Milli takım bu ülkenin başka bir parçası. Hepimiz bu ülkenin bir parçasıyız. Çocuklar da bu ülkenin en önemli mesajını vermek için çarpışıyorlar, didiniyorlar. Böyle bir ortam içerisinde bunları duymak, görmek, yaşamak özellikle hiçbirimiz için sağlıklı değil. Oyuncularım için de sağlıklı değil. Ama Allah yardım ediyor. Çok kolay değil. Bugün eğer 9 yaşındaki bir çocuk böyle durumlardan ölüyorsa, 3,5 yaşındaki bir çocuğun kafasına mermi giriyorsa, 9 yaşındaki Veysel'i dinledim, avukat olmak istiyormuş büyüyünce... İnsanın yüreğinin acımaması mümkün değil" dedi.

"AY-YILDIZI YERE DÜŞÜRMEYE NİYETİMİZ YOK"

Konuşmasına insanları empati yapmaya çağırarak devam eden Terim, "O zaman çok daha acı ve batıcı oluyor. Sizi çok daha acıtıyor. Allah göstermesin inşallah. Herhalde herkesin limiti bu işleri önlemek adına dolmuştur umarım. Ben ülkemde bir daha böyle şeyler görmek ve duymak istemiyorum. Bunun için de yapılacak tek şey bizim bu mili takımdaki bir araya gelişimizin ve beraberliğin devam etmesi. Bu ülkenin refleksi var ve göstermek zorunda. Bu ülke bizim. Hikayesini de bilecek kadar bu ülkeyi seviyoruz. Ömrümüz boyunca gördüğümüz tek şey ay-yıldız oldu. Dolayısıyla ne terk etmeye ne de yere düşürmeye niyetimiz yok. Allah hepimizin acısını hafifletsin ülkemize sağlık versin" diye konuştu.

"ELLERİNDEN GELENİ ARDLARINA KOYMASINLAR"

Çek Cumhuriyeti maçı öncesi Hollanda kanadından İzlanda'ya gelen tebrik mesajları ve İzlandalı oyuncuların attığı "Hollandalı dostlarım kaygılanmasın merak etmesin" şeklindeki tweet ve bunun takıma etkisi sorulan Terim, şunları söyledi:

"Biz açıkçası böyle bir kaos ortamında hazırlanıyorsak bunlar vız gelir bize. Bundan sonra da bir şey kalmıyor. Ne tweetler ne onlar ne bunlar işin başka tarafında kaldı. Kimse elinden geleni geri koymuyor ve koymasın da zaten. Kimin elinde neyi varsa topu, tankı, tüfeği, tweeti her şey serbest. Göreceğiz bakalım ne olacak. Olacak her şeye de hazırlıklıyız. Allah yardımcımız olsun. Zaten başka bir şey beklemek bu seviyeleri bilmemek olur. Biz hepsine hazırlıklıyız. Robben'in de güzel beyanatları var. Bence güzellerini seçin. Akıllı insanlarınkini öne alalım."

"OYUNCULARIMIZ BÜYÜK BİR İŞ BAŞARDILAR"

Yarınki maçta 1 puanın yeterli olmasının takım üzerinde avantaj ya da dezavantaj olup olması yönündeki soruya Fatih Terim, "Oyuncularımızın yaptığı büyük bir başarı. Yiğidin hakkını yiğide vermek lazım. Onlarla herkesin iftihar etmesi gerekir. Kolay bir şey değil. Bu tip maçlara çıkarken haleti ruhiye bazılarının yukarıdan konuştuğu gibi olmuyor, aşağıya gelse çok zor olur. Ama oyuncularımız büyük bir iş başardılar. Bu işi tamamlamak o kadar önemli ki. Eğer Ukrayna İspanya'yı yenemezse başka bir noktayı kovalayacağız. Yenersek Kazakistan'ın yenmesini diliyoruz. Bunu kovalamamız lazım. Olmadı, gitmemiz lazım. Oradaki 3 puan bize bunları getirdi. Oyuncularıma söyleyeceğim şey akşamki duruma göre en yükseği kovalamalı. Tabi bu hep beraber bilinçsizce davranacağımız anlamına gelmiyor. Benim isteğim bu periyodu iyi bitirmek. Bu play-off ya da direkt gitmek olur. Mümkünse direkt gidelim. Konya seyircimizle beraber tüm ülkenin dualarının bizle olduğunu biliyoruz. O elektriği hissediyoruz. Onlarla beraber yarın Allah izin verirse anlımızın akıyla çıkacağız" cevabını verdi.

"SİSTEMİMİZDE KÜÇÜK DEĞİŞİKLİKLER VAR"

Yarınki maçta takım kadrosu üzerinde ufak değişiklikler yapabileceğini söyleyen Fatih Terim, şöyle konuştu:

"Oyunumuzda değişiklik var. Sistemimizde küçük değişiklikler var. Ama felsefemizde bir değişiklik yok. Ben özellikle futbolda yeni kelimeler üretmeye çalışan arkadaşlarımıza tavsiye ediyorum, rakamlar çok fazla önemli değildir. Oyun anlayışında ve felsefenizde ne istediğiniz daha önemlidir. Yoksa ben de sıkıldım yeni kelimelerden. Futbolun kelimeleri nettir. Yeni bir şey yapmak için saçmalamaya da gerek yoktur. Futbol basit bir oyundur ama ciddi bir oyundur. Oyun anlayışımızda bir takım değişiklikler yaptık ve onu oynamaya çalışıyoruz. Bunun için bir zaman gerekti ama bize zaman verilecek bir durum değildi. Bazen kendi oyun anlayışımızdan fedakarlık yaparak bir takım şeyleri ortaya koymaya çalışıyoruz. O yüzden neler yaptığımızı, ne yapmak istediğimizi maçlardan sonra oyun anlayışımızı beraberce konuşacağız."

"KADROYA FAZLA DOKUNMAYACAĞIM"

Yarınki maçtaki ilk 11 ile alakalı olarak Terim, "Mümkün mertebe dokunmamaya çalışıyorum. Ama tabi Burak konusu var. Maalesef iyileştiremedik. Zamana ihtiyacımız var. Sağlık ekibimiz ve Burak çok uğraştı ama oyuncu sağlığı bizim için çok önemli. Burada birkaç şeyi hesap etmemiz lazım ama istikrar derken diğer taraftan acaba ekonomik davranabilir miyiz? Kadroya çok fazla dokunmayacağım ama dokunabilirim. Hollanda maçından sonra halkımızın bu takımı sevdiğini belirtmiştim. Dışarıda çok fazla oyuncularımız var. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında. Ben daha çok sevilen keyifli bir grup görüyorum" şeklinde konuştu.

ARDA TURAN: "İZLANDA'YA SAYGI DUYUYORUZ"

A Milli Takım Kaptanı Arda Turan, İzlanda'yı gruptaki başarısından dolayı tebrik ederek, "Gerçekten büyük bir başarıya imza attılar. Açıkçası hak ettikleri bir başarı. İyi oynayarak, iyi mücadele ederek bu Avrupa Şampiyonası'nı hak ettikler. Gerçekten İzlanda'ya saygı duyuyoruz. Gerçekten yetenekli oyuncuları var. İyi bir takımlar. Ülkeleri için de büyük bir gururdur" dedi.

"TELAFİSİ YOK"

İzlanda karşısındaki ilk maçta 3-0 yenildiklerinin hatırlatılması üzerine Arda Turan, "O karşılaşma grubun ilk maçıydı ve telafisi vardı. Bu maç grubun son maçı var ve telafisi yok. O yüzden çok şey demek. Yarın umarım her şey farklı olur ve bizim lehimize olur. İzlanda'ya saygı duyuyoruz ama bizim için her şeyden herkesten değerli bir maç" diye konuştu.

"BİZİM İÇİN ZOR ANLARDI"

Ankara'da yaşanan terör olaylarıyla alakalı olarak ise Arda Turan, "Öncelikle ülkemizin başı sağ olsun. Bu acıyı en derinden hissediyoruz. İlk maça çıkarken çok zordu. Çünkü buradaki arkadaşlarımız hepsi ülkesini seven insanlardır. Bizim için zor anlardı. Umarım bu günler geride kalır. Türk sanat camiasının da başı sağ olsun. Levent Kırca ailesine de baş sağlığı diliyorum. Kendisine de Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

"HİÇ KOLAY BİR MAÇ OYNAMADIM"

İzlanda'nın gruptaki liderliğini garantilemiş olmasının onları rehavete sürükleyip sürüklemeyeceği yönündeki soruya Arda, "Hayatta kim hangi oyunu oynarsa kazanmak için oynar. Ben sahada hiç kolay bir maç oynamadım. Kimin pozisyonu ne olursa olsun kendi ülkesinin bayrağını taşıyor ve sahaya çıkıp mücadele edecektir. Bizim için maçın değeri, anlam ve önemi çok yüksek. Bence bizim konsantrasyonumuzun daha yüksek olacağına inanıyorum. Umarım maçın sonucu da buna yansır" cevabını verdi.

"ÜLKEMİZE BU HEYECANI YAŞATMAK İSTİYORUZ"

Çok heyecanlı ve gururlu olduklarını ifade eden Arda Turan, "Çok heyecanlıyız ve gururluyuz. Milli takımın olması gereken seviyelerde olduğunu düşünüyorum. Sizlerin de izlerken heyecanlandığı izlerken heyecanlandığı gurur duyduğu bir milli takım izlettirdiğimizi düşünüyorum. Umarım Avrupa Şampiyonası'na gideriz. Ülkemize bu heyecanı yaşatmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

"HESAP VERMEM GEREKEN BİRİ OLURSA TERİM'DİR"

Sosyal medyada paylaştığı bir fotoğraftan dolayı gelen eleştirilerle alakalı olarak Arda Turan, "Öncelikle profesyonel oyuncularız. Çocuk değiliz. Kaçta yatıp kaçta kalkacağımızı bilebiliriz ki haytalıktan uyumamazlık etmiyoruz. Orada paylaştığım mesajın içinde şu var; "Heyecanımdan dolayı uyuyamıyorum." Heyecanından dolayı uyuyamayan, yemek yiyemeyen bir sürü insan olmuştur. Bu konuda hesap vermem gereken biri olursa o da Fatih Terim'dir. Ama orada güzel, anlamlı bir mesaj vardı. Sonuçta herkesin profesyonel duygularından önce milli duygularını öne çıkardığım anlatıyordum" şeklinde konuştu.

Fatih Terim’in gözleri doldu