Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, "Ben de Milli Takım antrenörünün sadece Milli Takımı çalıştırması konusunda Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım ile aynı düşünceleri paylaşıyorum" dedi.

Harun Erdenay, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, "Birkaç gün önce bazı medya organlarına verdiğim demeçte üst düzey bir antrenörü, 10 ay boşta oturtup, 2 ay Milli Takım'ı çalıştırmaya ikna etmenin mümkün olamayacağını dile getirmiştim" dedi.

"AZİZ YILDIRIM'LA AYNI DÜŞÜNCELERİ PAYLAŞIYORUM"

Erdenay, açıklamasının devamında, "Biz Sayın Ergin Ataman ile Milli Takım antrenörlüğü konusunda anlaşma imzaladığımızda kendisi zaten hali hazırda Galatasaray Spor Kulübü'nün sözleşmeli antrenörüydü. Ben de Milli Takım antrenörünün sadece Milli Takımı çalıştırması konusunda Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım ile aynı düşünceleri paylaşıyorum" ifadelerini kullandı.

"AVRUPA ŞAMPİYONASI SONRASI DEĞERLENDİRECEĞİZ"

TBF Başkanı, gerekli değerlendirmeleri Avrupa Şampiyonası sonrası yapacaklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Zaten FIBA'nın değişen kuralları sonrası milli maçlar 2016 Kasım ile 2017 Mart ayları arasında oynanacak.Haliyle de böyle bir uygulamaya gitmek gerekecek. Ancak şu an Milli Takımımız'ın hedefine ulaşması için kenetlenme ve destek verme zamanıdır. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım'ın söylediklerini tartışabiliriz. Ama bu açıklamaların zamanlaması yanlış olmuştur. Milli Takım'a her zaman destek olan, her kategoride oyuncu veren Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bu şampiyonada da, öncekilerde olduğu gibi 12 Dev Adam'a tam destek vereceğinden şüphem yoktur."