İtalya Serie A ekiplerinden Inter'in sezon başında Galatasaray'dan renklerine bağladığı Brezilyalı orta saha oyuncusu Felipe Melo, hedefinin gelecek yıl da Inter'de kalmak olduğunu açıklarken, şampiyonluğu neden kaçırdıklarını anlattı.

Türk spor basını tarafından Galatasaray'a geri dönmek istediği iddia edilen Felipe Melo, Inter ile Şampiyonlar Ligi'ne gitmeyi hedeflediğini kaydetti.

Yola şampiyonluk için çıktıklarını ancak bunun gerçekleşmemesinin sebeplerine değinen Melo Sky Sports'a konuşurken, "Yaşanan düşüşün normal olduğunu düşünüyorum çünkü biz yeni bir takımız. Yeni bir ekiple şampiyonluk kazanmak zordur. Eğer şanslıysanız ilk yılda kazanabilirsiniz... Zamana ihtiyaç var, bence düşüş sonrasında da iyi dönüş yaptık ve büyük maçlar kazandık. Buraya kazanmak için geldim. Avrupa'ya gidebileceğimize inanıyorum, amaç gelecek yılda Şampiyonlar Ligi... Geçen yıla göre iyi durumdayız ama kendimizi geliştirmeliyiz" dedi.Inter'de bu sezon toplamda 28 maça çıkan 32 yaşındaki Felipe Melo, 1 gol atıp 1 de asist yaptı

MANCINI'NİN BASIN TOPLANTISI

Inter Teknik Direktörü Roberto Mancini de düzenlediği basın toplantısında bu sezona ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şampiyonlar Ligi hedefini sezon sonuna kadar kovalayacaklarını belirten Mancini; "Neler olacağını göreceğiz. Roma ile aramızda 7 puan var. Kalan dört haftada her şey olabilir. Biz son maçın son dakikasına kadar mücadele edeceğiz." dedi.

"10 GOL FAZLA ATSAK..."

Sezon boyunca beklentisinin altında gol attıklarını sözleyen Mancini; "En büyük problemimiz kısır bir takım olmamız. Kısırlık pozisyon üretmede değil ürettiğimiz pozisyonu gole çevirmekte. 10 gol fazla atsak şu anda Şampiyonlar Ligi'ne gidebiliyor olurduk. Çok dramatik beraberlikler aldık. Samdoria'dan Eder'i aldık Genoa'da yaptığı gibi goller atsın diye olmadı. Kimseyi suçlayamam ama durum bu ne yazık ki. Şanssızlık da var." diye konuştu.

"JOVETIC, MESSI VE RONALDO'DAN ÇOK ATABİLİR..."

Gelecek sezonlardan umutlu olduğunu belirten İtalyan çalıştırıcı; "Biz 10 yıl önceki Inter değiliz. Genç oyuncularla takımı yeniden inşa ediyoruz. Bunun için zaman lazım. Genç oyuncuların tecrübe edinmelesi gerekiyor. Örneğin Stevan Jovetic'in gelecek sezon herkesten çok gol atacağını düşünüyorum. Messi ve Ronaldo'dan çok gol atmaması için bir neden göremiyorum. Kalite olmadan fark yaratamazsınız ama kaliteyi doğru kullanmak için tecrübe gerekli." dedi. (sporx)