Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında deplasmanda yarın TSİ 20.00’de Chernomorets Stadyumu’nda Ukrayna ekibi Zorya Luhansk ile karşı karşıya gelecek. Spor Toto Süper Lig’in ilk 3 haftasında 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik sonucunda 1 puan alan sarı-lacivertliler, Avrupa arenasında moral bulmak istiyor.

Sezona UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön eleme turunda Fransa’nın Monaco ekibini Kadıköy’de 2-0 mağlup etmesine rağmen deplasmanda 3-0 mağlup olan ve yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam eden Fenerbahçe, burada play-off'ta İsviçre’nin Grasshoppers ekibi ile eşleşti ve rakibini 3-0 ve 2-0’lık skorla yenerek gruplara kaldı.

33. randevu

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi gruplarında 2006-2007 sezonundan itibaren bugüne dek 32 karşılaşmaya çıktı. Sarı-lacivertliler bu maçlarda 17 galibiyet çıkarırken, 6 kez rakiplerine mağlup oldu. 9 karşılaşmada ise yenişemedi.

Zorya ligde 3. sırada

Sarı-lacivertlilerin rakibi Zorya, geçtiğimiz sezonu Ukrayna Premier Ligi’nde 4. bitirdiği için bu sezon UEFA Avrupa Ligi’ne direk gruplardan katıldı. Bu sezon ligde 7 maça çıkan Ukrayna ekibi, 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi sonucunda topladığı 14 puanla 3. sırada bulunuyor.

Fener’in Ukrayna takımlarına şansı tutmuyor

Fenerbahçe, Ukrayna takımları ile bugüne kadar 6 kez karşılaştı. Sarı-lacivertliler bu maçlarda rakiplerini mağlup edemezken, 3’er mağlubiyet ve beraberlik aldı.

Zorya ile Fenerbahçe arasında oynanacak UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçını Romanya Futbol Federasyonu'ndan Istvan Kovacs yönetecek. Kovacs’ın yardımcılıklarını Ovidiu Artene ile Vasile Florin Marinescu yapacak.