Spor Toto Süper Lig'de 14. hafta karşılaşmalarında Gaziantepspor'a konuk olan Fenerbahçe, rakibiyle 2-2 berabere kalarak bir haftalık aradan sonra zirvedeki yerini Beşiktaş'a kaptırdı.

Fenerbahçe'de Teknik Direktör Vitor Pereira, son oynanan Trabzonspor maçının kadrosunda tek değişikliğe gitti. Pereira, geride kalan haftada Trabzonspor ile yapılan müsabakanın 11'inde bulunan isimlerden Robin Van Persie'yi, ağrıları bulunması nedeniyle Gaziantep'e getirmezken, Fernandao'ya başlangıç kadrosunda yer verdi.

Öte yandan Proesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilen 2 maç men cezasının 1 maçı Tahkim Kurulu tarafından ertelenen John Chibuike, Fenerbahçe maçına 11'de başladı. Cezasının 1 maçını çeken, kalan son maçı ise 1 yıl süreyle ertelenen Chibuike, yeniden 11'e dönerek takımının Fenerbahçe karşısında önemli kozu olarak sahadaki yerini aldı.

Gaziantep'te oynanan maça ev sahibi ekip hızlı bir başlangıç yaparken 6. dakikada Demba Camara'nın golüyle 1-0 öne geçti. 

Golden sonra oyunu dengeleyen Fenerbahçe 30. dakikada büyük bir şok yaşadı. Hasan Ali rakibine yaptığı hareket sonrasında kırmızı kart görürken ilk yarı da 1-0'lık Gaziantepspor üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya Fenerbahçe çok hızlı bir başlangıç yaptı. 49. dakikada sahne alan Gökhan Gönül müthiş bir golle müsabakaya dengeyi getiren isim oldu. Fenerbahçe'Nin gol sevinci ise kısa sürdü. 

54. dakikada ev sahibi ekip penaltı kazanırken topu başına geçen Muhammet Demir    durumu 2-1'e getirdi. Fenerbahçe Antep'in golünden sonra rakibi karşısında büyük bir baskı kuraraken, 65. dakikada Alper'in golüyle maça bir kez daha eşitliği getirdi.

Sarı Lacivertlilerin kalan dakikalardaki yoğun baskısı sonucu değiştirmeye yetmeyince müsabaka 2-2'lik skorla sona erdi.

Bu soncuun ardından Fenerbahçe puanını 31'e, Gaziantepspor ise 16'ya yükseltti