Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında deplasmanda Medipol Başakşehir’e konuk olan Fenerbahçe, sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Maç sonunda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan sarı-lacivertlilerin yeni teknik direktörü Dick Advocaat, “Rakibimiz bir şut attı ve gol attı. Biz 6-7 şans bulmayı başardık ama golle sonuçlandıramadık. Gerçekten çok üzgünüm bu sonuç için” dedi.

“Pozisyonları gole çeviremedik”

4-5 günlük vakitte her gün, her maç, yeni şeyler gördüğünü belirten tecrübeli teknik adam, “2 haftalık süremiz var nasıl oynayacağız onu bulmamız lazım. Zor bir maçtı bizim için bugün ama yeterince şans bulduk gol atabilmek için. Rakip kalede gol aradık. Pozisyonlarımızı gole çeviremedik” açıklamasında bulundu.

“Skoru korumak için çok çalıştılar”

Kontratak bekleyen bir rakibe karşı oynadıklarını dile getiren Hollandalı teknik adam, “İlk fırsatta çıkmaya çalışan bir takım Başakşehir. 3. dakika gol görünce, tamamen onların istediği gibi bir oyun çıkıyor ortaya. Topun arkasında kontratak için beklediler. Skoru korumak için çok çalıştılar bu akşam. Böyle karşılaşmalarda oyun biraz daha golsüz gitmeliydi ki rakip üzerimize gelmek zorunda kalsın. Gol yememiz hiç iyi olmadı gidişatımız açısından” diye konuştu.

“O konuşma sistem ile ilgili değildi”
 
Daha önce yaptığı bir konuşmanın hatırlatılması üzerine ise Advocaat, “Başkan da biliyor ki çok fazla transfer yapamayız. Belki kiralama yoluna gideceğiz veya başka bir yol bulacağız. Ama orada söylediğim sistem konusu değildi” açıklamasında bulundu.

“Takımda bir şeyler eksik”

Maçtaki kötü sonuç ile ilgili Hollandalı teknik adam, “Oyuncuları suçlayamam, ‘kazanmayı istemediler’ diyemem. İyi bir sonuç almayı denediler ama bir şey eksik takımda; ya sertlik ya da fiziksel anlamda bir şeyler eksik. Belki birazcık da kalite de eksik olabilir” dedi.

“Geleli daha 4 gün oldu”

Bu akşam aldıkları sonucun rakiple alakası olmadığını dile getiren tecrübeli teknik adam, Zenit’ten öğrencisi olan Fatih Tekke’nin daha önce bir TV kanalına kendisi ile ilgili yaptığı yorumun hatırlatılması üzerine ise, “Burada bizimle alaka bir mesele vardı. Bazı konulardaki kalitemizle ilgili eksiklikler vardı. Bir hocanın en önemli özelliği neler yapabileceğini bilmesidir. Bu Avrupa maçında da olabilir burada da olabilir. Biz son 4 günde iki maça çıktık. Bunu iyi bilmemiz lazım. Fatih Tekke çok iyi bir oyuncuydu ama bu fikrine katıldığımı söyleyemem. Bir diğer problemde geleli daha 4 gün oldu. Günümüzde rakiplerin neler yaptığı belirlemek çok zor değil. Daha 7 gün öncesinde rakip neler yapıyor nasıl oynuyor bunları belirleyebiliyoruz” şeklinde konuştu.

“Belki artık deplasman maçlarında stratejimizi değiştirmemiz gerekecek” diyen Advocaat, son olarak şunları söyledi:

“Oyunu kurmaya, topla sürekli oynamak yerine belki bundan sonra onların yaptığı yapmaya çalışacağız bundan sonraki süreçte. Kendi sahamızda demiyorum ama deplasmanda.”