UEFA Şampiyonlar Ligi 3. tur ön eleme rövanş maçında Fenerbahçe, deplasmanda Ukrayna takımı Shakhtar Donetsk'e konuk oluyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. tur ön eleme ikinci maçında Fenerbahçe, ilk maçta evinde golsüz berabere kaldığı Shakhtar Donetsk'e konuk oluyor. Fenerbahçe'de Hollandalı yıldız Robin van Persie kadroda yer almadı. Yıldız oyuncunun sağ üst ön adalesindeki zorlanma sebebiyle teknik direktör Vitor Pereira tarafından maçın kadrosuna dahil edilmediği belirtildi. Persie, dün antrenmanda takımdan ayrı çalışmıştı.

İLK MAÇIN KADROSU DEĞİŞTİ

Teknik director Vitor Pereira, geçen maçta cezası nedeniyle oynayamayan Şener'i ilk 11'e dahil ederken, Mehmet Topal'ın yerine ise hazır duruma gelen Meireles'e ilk 11'de şans verdi. Zorlu maçta Fenerbahçe kalede Volkan, defansta Şener, Kjaer, Bruno Alves, Caner, savunmanın önünde, Souza ve Meireles'e şans veren Portekizli teknik adam, sol kanatta Sow, sağ kanatta ise Nani'ye şans Verdi. Forver arkasında Diego, ileri uçta ise Fernandao görev yaptı. Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde ise; Hasan Ali Kaldırım, Abdoulaye Ba, Mehmet Topal, Uygar Mert Zeybek, Alper Potuk ve Miroslav Stoch yer aldı.

ŞENER İLK 11'DE

Fenerbahçe'nin Bursaspor'dan yeni transferi Şener Özbayraklı, ilk kez bir resmi sarı-lacivertli formayı giydi. Şener, geçen haftaki ilk maçta cezası nedeniyle forma giyememişti. Cezasını dolduran Şener'e Portekizli teknik adam bu maçta ilk 11'de şans verdi. İlk maçta Şener'in cezalı olması ve Gökhan Gönül'ün sakatlığı nedeniyle sağ bekte Hasan Ali Kaldırım oynamıştı.

DOPİNG TESTLERİ POZİTİF ÇIKAN FRED İLK 11'DE

Doping testleri pozitif çıkan Brezilyalı futbolcusu Fred, Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu tarafından ilk 11'de oynatıldı. Fenerbahçe, ilk maçta forma giyen Fred için UEFA'ya başvuruda bulunmuş, UEFA sarı-lacivertlilerin hükmen galibiyet istediğini geri çevirmişti.

FENERBAHÇELİ TARAFTARLAR LVIV'E AKIN ETTİ

Ukrayna'daki savaş nedeniyle evinden yaklaşık bin 200 kilometre uzakta olan Shakhtar Donetsk ile Fenerbahçe Lviv Arena'da karşı karşıya geldi. Lviv kentinde oynanan karşılaşmada Fenerbahçeli taraftarlar da takımlarını yalnız bırakmadı. Sabah saatlerinden itibaren şehrin dört bir yanında tezahüratlarla tur alan sarı-lacivertli taraftarlar, Lviv Arena'nın deplasman tribünü dışında Shakhtar taraftarlarının oldukları bölümleri de kısım kısım doldurdu. Tribünlerde başta Galatasaray forması olmak üzere diğer tüm takımların formalarını da giyen taraftarlar Fenerbahçe'yi desteklemek için Lviv Arena'ya geldi.