İsmail Kartal'ın istifasının ardından Fenerbahçe yönetiminin yeni sezonda teknik direktör olarak kimi göreve getireceği merak konusu oldu.

Fenerbahçe Teknik Direktörlüğünden istifa eden İsmail Kartal'ın yerine kimin geleceği merak konusu olurken, sportif direktör olarak göreve getirilen İtalyan Giuliano Terraneo takımla ilgili çalışmalarına hemen başladı. Ayrıca bu sezon sonunda sözleşmesi biten futbolculardan kimlerle sözleşme yenileneceği de belirsizliğini koruyor.

Yeni sezon planlamalarına başlayan Fenerbahçe yönetiminin ilk işi takımın başına bir sportif direktör olarak Giuliano Terraneo'yu getirmek oldu. Kartal'ın görevi bırakmasıyla boşalan teknik direktör koltuğuysa gündemin ilk maddesi. Teknik direktörlük koltuğuna deneyimli bir hocayı getirmek isteyen sarı-lacivertli yönetim, titiz bir şekilde çalışıyor. Ayıca bu sene sonunda sözleşmesi biten Emre Belözoğlu, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Selçuk Şahin, Pierre Webo ve Mert Günok ile devam edilip edilmeyeceği konusu netlik kazanmadı.

İşte Fenerbahçe'nin teknik direktörlük konunda radarına giren ünlü teknik adamlar ve kariyerleri:

PATRICK VIEIRA

Senegal asıllı Fransız eski futbolcu. 2011'de futbolu bıraktı. Vieira, son olarak Manchester City forması giydi. Şu anda Manchester City'de Altyapı Sorumlusu olarak görev yapıyor. Futbol hayatına AS Cannes takımında başladı, kısa bir süre AC Milan takımında oynadıktan sonra Arsenal'e transfer oldu. Arsenal'de kaptanlığa kadar yükseldi ve birçok başarı yakaladı. 2005 yılında Juventus'a, 2010 yılında Manchester City'ye transfer oldu. 2011 yılında 35 yaşındayken futbolculuk kariyerini sonlandırdı ve İngiliz ekibinde altyapı geliştirme sorumlusu olarak görev yapmaya başladı.

JORGE JESUS

Jorge Fernando Pinheiro Jesus, Portekizli eski futbolcu ve teknik direktör. 60 yaşındaki Jesus; Amora, Felgueiras, Uniao Madeira, Estrela Amadora, Vitoria Setubal, Vitoria Guimaraes, Moreirense, Uniao Leiria, Belenenses ve Braga gibi takımlarda teknik direktörlük yaptı. 2013'te Benfica ile oynanan UEFA Avrupa Ligi Yarı Finali'nden bu yana yönetimin dikkatini çekmişti. Jesus, Benfica'daki görevini 2009'dan beri sürdürüyor.

LUCIANO SPALLETTI

Luciano Spalletti, futbolculuk döneminde Empoli ve Spezia kulüplerinde forma giydi. Spalletti aktif teknik direktörlük hayatına yardımcı antrenör olarak Empoli kulübünde başladı. Ardından da sırasıyla Sampdoria, Venezia, Udinese, Ancona ve Roma kulüplerinde çalıştı. 2005-2006 sezonunda denediği bir taktik sayesinde Roma'ya 11 maçlık bir galibiyet serisi kazandırmayı başardı. 2006 yılında Serie A teknik direktörleri arasında yapılan bir oylamayla Luciano Spalletti İtalya'da yılın teknik direktörü ödülünü almaya layık görüldü. Yine aynı yıl Roma'nın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselmesinde büyük pay sahibi oldu. 56 yaşındaki Spalletti, Rusya'da ulusal ligin sona ermesinin ardından Aralık 2009'da Zenit kulübüyle üç yıllık sözleşme imzaladı.

UNAI EMERY

Eski bir futbolcu olan İspanyol Emery, 2004 yılında teknik direktörlüğe İspanya'nın Lorca Deportiva takımında başladı. Başarılı performansından sonra La Liga ekiplerinden Almeria'nın başına geçti. 2008 yılında Valencia'nın Ronald Koeman'ı takımdan kovmasıyla birlikte Valencia takımında göreve başladı. Valencia'dan ayrıldıktan sonra, FK Spartak Moskova takımına geçti.

DI MATTEO

İsviçre doğumlu İtalyan teknik direktör, futbolculuk kariyeri boyunca İsviçre'de Schaffhausen, Zürich ve Aarau'nun ardından İtalya'da Lazio'da ve son olarak İngiltere'de Chelsea takımlarında oynadı.

Şubat 2002'de 31 yaşındayken sakatlık problemleri nedeniyle futbolu bırakmak zorunda kaldı. Teknik direktörlük kariyerinde ise Milton Keynes Dons, West Bromwich Albion ve Chelsea'yi çalıştırdı. 2009-2010 sezonunda West Bromwich'i Premier Lig'e çıkarmış, 2011-2012 sezonunda ise Chelsea'ye FA Cup ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandırmıştır.

7 Ekim 2014 tarihinde Bundesliga ekiplerinden Schalke 04 ile sözleşme imzaladı. İtalyan teknik adam geçtiğimiz günlerde Schalke'deki görevinden istifa etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı