Sarı-lacivertli ekip, Lokomotiv Moskova maçıyla birlikte bu sezon UEFA Avrupa Ligi 'nde 7 karşılaşmaya çıktı. Fenerbahçe , bu 7 karşılaşmada sadece 1 yenilirken, 3 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.

Sporx.com'da yer alan habere göre; Avrupa Ligi gruplarına katılımdan dolayı 2.4 milyon Euro alan Fenerbahçe, gruplarda topladığı puanlardan 1.08 milyon Euro kazandı. Sarı-lacivertliler, son 32 turuna kaldığı için de 500 bin Euro'yu kasasına koydu. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nden şu ana kadar toplam yaklaşık 4 milyon Euro kazandı. Sarı-lacivertli ekip, Rusya’da turu geçip son 16’ya kalması halinde kazandığı rakamı 4 milyon 750 bin Euro'ya çıkaracak.

SÜPER LİG’DE DE 22 MİLYON TL

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, ligde aldığı puanlar sayesinde de önemli bir geliri kasasına koydu. Sarı-lacivertliler, ligde 15 galibiyet, 4 beraberlik sonucu 22.1 milyon TL kazandı.

Avrupa Ligi’nden 4 milyon Euro, Spor Toto Süper Lig’den yaklaşık 6.7 milyon Euro (22.1 milyon TL) kazanan Fenerbahçe, toplamda kasasına 10.7 milyon Euro (Yaklaşık 36 milyon TL) koydu. (Sporx.com)