Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor ile oynanacak karşılaşma öncesi 19 Mayıs Stadı'nın zemininin bozukluğundan yakınmıştı. Hatta yöneticiler, bununla da yetinmeyip karşılaşmanın başka bir stada alınmasını TFF'den istemiş, örnek olarak da Akhisar Belediyespor-Medipol Başakşehir karşılaşmasının Balıkesir'de oynanmasını göstermişti.

Habertürk'te yer alan habere göre; bu gelişmelerin ardından Manisa 19 Mayıs Stadı'nda hummalı bir çalışma başlarken, stadın zemininin incelenmesi için TFF uzman görevlendirdi. O uzman, dün stada giderek yapılan çalışmaları ve çimin durumunu inceledi. Bunun sonucunda Akhisar-Fenerbahçe maçının Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanabileceği raporunu verdi.

GÖZTEPE MAÇI İZMİR'E ALINDI

'Oynanabilir' raporu Fenerbahçe cephesinde büyük tepki topladı. Sarı-lacivertli yöneticiler, "Neye dayanarak o sahada maçın oynanabileceği şeklinde rapor verildi, anlamıyoruz. O sahada top nasıl oynanır? Tarlada maç mı olur? Üstelik bizden önce yarın (bugün) bir de Göztepe-Malatya maçı oynanacak. Saha daha da bozulacak. Bunu nasıl dikkate almazlar?" sözleriyle tepkilerini dile getirdiler. Bunun üzerine TFF yönetimi, PTT 1. Lig maçının İzmir Atatürk Stadı'na aldı.