Spor Toto Süper Lig'de 13 puanla lider durumda bulunan Fenerbahçe'yi yabancı futbolcuları sırtlıyor. Sarı-lacivertlilerin ligdeki bütün gollerini yabancı oyuncuları kaydetti.

Fenerbahçe, 2015-2016 sezonu öncesinde yıldız futbolcuları transfer ederek lige iddialı bir şekilde hazırlandı. Birçok yıldızı kadrosuna katan ve 3 kupa hedefleyen sarı-lacivertlilerin yeni sezondaki ilk golünü Katar ekibi Al Ahli'ye transfer olan Moussa Sow kaydetti. Ligin ilk haftasında kendi evinde Eskişehirspor'u konuk eden sarı-lacivertliler, Sow ve Fernandao'nun golleri ile sahadan 2-0 galip ayrıldı. Ligin 2. haftasında Karadeniz ekibi Çaykur Rizespor'a konuk olan Fenerbahçe, Robin van Persie'nin 18. dakikadaki golü ile öne geçerken, ikinci yarıda Simon Kjaer'in kendi kalesine attığı gol ile sahadan beraberlikle ayrıldı.

KURTARICI NANI

Sezon öncesinde yıldız futbolcu Eto'o'yu kadrosuna katarak güçlendiren Akdeniz ekibi Antalyaspor'u ligin 3. haftasında kendi evinde ağırlayan Fenerbahçe sahadan galip ayrılmasını bildi. 1-1 berabere devam eden maçta Fenerbahçe'nin kurtarıcısı Portekizli yıldız futbolcu Nani, sahneye tekrar çıktı. Başarılı oyuncu 90+5. dakikada frikik golü ile takımına galibiyeti getirdi. Ligin 4. haftasında Kasımpaşa'ya konuk olan sarı-lacivertliler Brezilyalı futbolcusu Josef'in ilk yarıda attığı gol ile sahadan 1-0 galip ayrıldı.

3 PUANI BU KEZ VAN PERSIE ALDI

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında ise Fenerbahçe kendi evinde Bursaspor'u konuk etti. Nani'nin ilk yarıda attığı gol ile sarı-lacivertliler soyunma odasına galip girerken, Tomas Necid'in golü ile Timsahlar beraberliği yakaladı. Maça yedek olarak başlayan Hollandalı yıldız futbolcu Robin van Persie'nin oyuna girmesi ile sarı-lacivertliler tekrar oyunun kontrolünü eline aldı. Bu sefer kurtarıcı olarak sahneye çıkan Persie, 80. dakikada takımına galibiyeti getiren golü kaydetti.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in ilk 5 haftasında 8 gol atarken, kalesinde ise 3 gol gördü. Sarı-lacivertlilerde skora katkı yapan oyuncular ise şöyle:

Nani: 3 gol

Robin van Persie: 2 gol

Josef: 1 gol

Fernandao: 1 gol

Sow: 1 gol

Fener’i yabancıları sırtlıyor