BRT Spor'un haberine göre, BRT 1’de dün akşam yayınlanan ‘Spor Artı’ programına Bayan Milli Sporcu Uysal Oldaç’la birlikte katılan Başkan Çiftçi, 138’den 274 lisanslı sporcu sayısına ulaşan Federasyona kayıtlı kulüp sayısının ise yeni yılla birlikte 6’dan 15’e geleceği haberini verdi.

Okçuluk Federasyonu Başkanı, “Günün şartlarına uygundu olaya daha olimpik bir yaklaşımla yaklaştık” diye konuşarak ‘okçuluk’ sporunu göreve geldiklerinden itibaren geliştirmeye çalıştıklarını belirtti.
Bu dala başlamak isteyen sporcu adaylarını belli bir potansiyele çıkarabilecek durumda olduklarını kaydeden Çiftçi, “Alttan gelen çocuklara bu branşı teslim edecek seviyeye getirebilecek durum için çalışıyoruz” ifadelerini de kullandı.

Ferdi Çiftçi, iyi ilişkiler kurdukları Türkiye Okçuluk Federasyonu’nun bazı organizasyonlarına ev sahipliği yapabileceklerini de duyurdu.

Spor Artı’ya en büyük hedefi olan Atatürk Spor Kompleksi’ne yapılması hedeflenen içinde mağazalarıyla ‘kapalı salon projesi’sini de açıklayan Okçuluk Federasyonu Başkanı, söz konusu projeyle sporculara iş imkanı sağlanabileceğini de belirtti.

Federasyonun altyapı çalışmalarında küçüklere eğitmenlik de yapan Bayan Milli Okçu Uysal Oldaç da ülkedeki okçuluğun iyi bir seviyeye geldiğini ve Türkiye’den rakiplerle arada büyük bir fark olmadığına işaret etti.
Ailelere bu dala eğilimi olan çocuklarını getirmeleri çağrısında bulunan Oldaç, başlandığı zaman bırakılmak istenmeyen bir branş olduğunu söylediği okçuluğun gelişim ve odaklanmadaki rolüne de değindi.