Dünya cimnastik literatüründe "3 harekete sahip tek sporcu" unvanını elinde bulunduran Ferhat Arıcan, Glasgow'da yapılacak olan Dünya Kupası'nda kota alıp olimpiyat yolunu yarılamak istiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyespor'un başarılı cimnastikcisi Ferhat Arıcan, Ekim ayı sonunda Glasgow'da yapılacak olan Dünya Kupası'nda derece yaparak olimpiyat yolunu yarılamak istiyor. Dünya cimnastik literatüründe "3 harekete sahip tek sporcu" unvanıyla yer alan Arıcan, 2015 yılında katıldığı 6 önemli şampiyonada 1 altın ve 2 gümüş madalya kazandı.

Yılın ilk turnuvası olan Bakü'de düzenlenen Azerbaycan Açık Şampiyonası'nda atlama kategorisinde altın madalya kazanan Ferhat Arıcan, Bulgaristan'nın Varna kentinde yapılan Dünya Cimnastik Kupası'nda ve Hırvasitan'nın Osijek kentinde düzenlenen Artistik Cimnastik Challenge Cup'ta paralel aletinde ise gümüş madalyalar kazandı.

Başarılı sporcu, Güney Kore'nin Gwangju kentinde yapılan Üniversite Yaz Oyunları'nda paralelde dördüncülük, Fransa'nın Montpellier kentinde yapılan 6. Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda paralelde ve Bakü Avrupa Oyunları'nda paralel ve atlamada ise altıncılık elde etti.

"HEDEFLERİM BÜYÜK"

İzmir Büyükşehir Belediyesporlu Ferhat Arıcan, 2015 yılında uluslararası düzeyde çok önemli organizasyonlarda bulunduğunu belirterek, "Bu şampiyonaların hepsi benim için ayrı bir tecrübe. Bu yıl yola çıkarken kendime 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nı hedef belirledim. Artık son düzlüğe geldim. İskoçya'da da başarılı olup olimpiyat kotasını almak istiyorum" dedi.