Fenerbahçe'nin yeni transferi Jose Fernandao, forvet hattındaki rekabet ile ilgili, "Kim iyiyse, kim daha iyi çalışırsa hoca onun oynamasına karar verecektir. Aramızda saygı çerçevesinde bir mücadele olacak" dedi.

Yeni sezon hazırlıklarını Düzce Topuk Yaylası Tesisleri'nde sürdüren sarı-lacivertlilerin Bursaspor'dan transferi Jose Fernandao, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yıldız oyuncu, güzel bir tesiste çalıştıklarını ve her imkanın kendilerine sağlandığını belirtti. Hayatında gördüğü en iyi tesiste çalıştığını söyleyen Fernandao, bu sayede iyi şekilde antrenmanlara devam ettiklerini belirtti.

"UYUM SORUNU YAŞAMADIM"

Türkiye'de uyum sorunuyla ilgili bir problem yaşamadığını belirten Brezilyalı oyuncu, "Bunun sebebi; iyi performansımı vermeye gayret gösteriyorum. En iyi şekilde çalışıyorum. Belki de bu nedenle adaptasyon sürecini hızlı geçirmişimdir. En iyi şekilde uyum sağlamaya çalıştım ve hızlı bir şekilde uyum sağladım. Çok büyük bir zorlukla karşılaşmadım. Uyum sağlamış bir şekilde futbolumu oynamaya devam ediyorum" dedi.

"FENERBAHÇE'NİN BAŞARISI ÖNEMLİ"

Fenerbahçe'de ileri uçta yaşanacak olan rekabet ve transfer gündeminde olan Van Persie hakkında da konuşan Fernandao, "Rekabetten Fenerbahçe kazançlı çıkacak. Bu rekabet Fenerbahçe için olumlu olacaktır. Beraber oynadığım oyuncular büyük potansiyeli olan isimler. Buraya gelen oyuncu Fenerbahçe'ye yararlı olmak için gelmiştir. Bu rekabetten kesinlikle kazançlı çıkacak Fenerbahçe olacak. Kim iyiyse kim daha iyi çalışırsa hoca onun oynamasına karar verecektir. Aramızda saygı çerçevesinde bir mücadele olacak. Kimin oynadığı fark etmez, burada Fenerbahçe'nin başarısı önemlidir. Sahada olan oyuncu ben olursam diğer forvet oyuncularından en iyi desteği alacağıma inanıyorum. Ben de oynamasam oynayan arkadaşlarımızı destekleyeceğim. Biz takımın başarısı için bulunuyoruz. Ben de Fenerbahçe'nin başarısı için elimden gelen iyi performansı sergileyeceğim" ifadelerini kullandı.

"MÜKEMMEL BİR OYUNCU FENERBAHÇE'YE KAZANDIRILDI"

Fenerbahçe'nin yeni transferi Josef De Souza hakkında da konuşan yıldız oyuncu, "Harika bir transfer, karşılıklı oynama fırsatı bulmuştum. Mükemmel bir oyuncunun Fenerbahçe'ye kazandırıldığını düşünüyorum. Onun kalitesi aynı zamanda tecrübesi var. Fenerbahçe'ye çok fazla şeyler katacaktır. Daha önce de Brezilya dışında oynama fırsatı buldu. Takıma yardım etmek için burada, Fenerbahçe'yi biraz daha ileri taşımak için burada. Büyük bir oyuncu Fenerbahçe'ye geldiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"KESİNLİKLE İYİ BİR SEZON GEÇİRECEĞİZ"

Yeni oyuncuların teknik heyetle uyumu hakkında da düşüncelerini paylaşan Brezilyalı oyuncu, "Bir uyum sorunu yaşayacağımızı düşünmüyorum. Çünkü buraya gelen oyuncuların hepsi değerli ve büyük oyuncular. Burada olmayı hak eden oyuncular. Ben kesinlikle iyi bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum. Takım arkadaşlarımla ben biz kendimizi bu sezon bu işe adayacağız. Buradaki çalışmalarımızın yansımasını sezona yaymak arzusundayız" diye konuştu.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NİN ZORLUĞUNUN FARKINDAYIZ"

Golcü oyuncu, Şampiyonlar Ligi'nde kendilerini zor bir eleme süreci beklediğini vurgulayarak, "Şampiyonlar Ligi'nin ne kadar zor bir turnuva olduğunu da hepimiz biliyoruz. Önümüzde iki tur var, iki turun da zorluklarının bilincindeyiz. En iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz. Zorluğun farkındayız ama biz bu işe kendimizi adayacağız. Şampiyonlar Ligi'ne ön eleme turuna en iyi şekilde konsantre etmeye çalışacağız. Fenerbahçe'nin tarihi ve sahip olduğu oyuncu kalitesiyle Şampiyonlar Ligi'ne kalabilecek bir ekip olduğumuza inanıyoruz. Benim için de yeni bir turnuva olacak. Kariyerimde ilk defa Şampiyonlar Ligi'nde oynama şansı bulacağım. Hep en iyi performansımı sergilemeye çalışacağım. Umarım her şey bizim için iyi gider" dedi.

"KENDİMİ EN İYİ ŞEKİLDE İŞİME VERİP TAKIMA FAYDALI OLACAĞIM"

"Kapalı savunmalara karşı oynadığımızda bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum" diyen Fernandao, "Bursa'da çok kapalı savurmalara karşı oynadığım maçlar da olmuştu, böyle oynamaya alışığım. Fenerbahçe'de benim için yeni bir ortam var yeni bir kulüpteyim. Farklı bir mantalite ile sezona hazırlanıyoruz. Ama en önemli bu antrenmanlarda o mantaliteyi en iyi şekilde algılayıp sezon boyunca sahaya yansıtabilmektir. Herkesin futbola farklı bir bakış açısı vardır. Ama bu şekilde bir sıkıntı yaşayacağıma kesinlikle inanıyorum. Ben işime kendimi en iyi şekilde verip takıma faydalı olmaya çalışacağım" ifadelerini kullandı.

"BÜYÜK TAKIMLARDA BASKI OLMASI NORMALDİR"

Sarı-lacivertlilerde seyirci baskısı yaşayıp yaşamayacağının sorulması üzerine ise Fernandao, "Büyük takımlarda baskı olması son derece doğaldır. Futbolun doğasında bu var. Çok büyük zorluklar çekerek bugünlere geldim. Bugünlere gelebilmek için çok uğraştım. Fenerbahçe'de olmanın mutluluğunu yaşama zamanı benim için. Kesinlikle o baskıyı olumsuz olarak görmek istemiyorum. Fenerbahçe'de oynamanın her anlamda keyfini yaşamaya çalışıyorum. Baskı her yerde var. Benim için önemli olan iyi bir şekilde çalışmak ve Fenerbahçe'nin büyüklüğüne uygun davranmaktır. İşimize konsantre olup şampiyonluklar ve kupalar kazanmak için neler yapmalıyız, bunu düşünmeliyiz. Benim de hedefim bu şekilde" cevabını verdi.