Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçe'ye imzayı atması çok yakın olan Robin Van Persie transferine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlıların yeni sezon hazırlık kampında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Robin Van Persie transferine ilişkin açıklamada bulunan Fikret Orman, "Transfer 365 gün sürüyor. Bir izleme ekibimiz var. Hocamızla konuşuyoruz, raporları inceliyoruz. Transfer dediğimiz birçok şeyi içerir. Robin Van Persie uzun süredir ilgilendiğimiz bir oyuncudur. Oyuncularla görüşmelerimiz günlük değil, uzun vadeli oluyor. Bütçe planlarımız doğrultusunda hareket ediyoruz. Kulübümüzün bütçesini zora sokacak bir eylemde bulunmayız. Robin Van Persie ilgilendiğimiz tek oyuncu değil. Biz transferi kamuoyu şu ismi istiyor diye yapmayız, takımımıza ne kadar katkı verecek diye düşünerek yaparız" dedi.

"QUARESMA'NIN BEŞİKTAŞ'A GELME İSTEĞİ VAR BİZ DE BUNA KAYITSIZ DEĞİLİZ"

Quaresma transferine ilişkin de konuşan Başkan Orman, "Ricardo Quaresma ben kulübe başkan olduğum zaman kulübümüzde oynayan bir oyuncuydu. Biz Ricardo Quaresma'ya zamanında 2 yıl kontrat uzatma teklifinde bulunmuştuk. Oyuncu buna o zaman sıcak bakmamıştı, yollarımız ayrılmıştı. Bizim açımızdan Beşiktaş'ın üstünde hiçbir değer, hiçbir oyuncu yoktur. Quaresma'nın şu anda Beşiktaş'a gelme isteği vardır. Biz de buna kayıtsız değiliz. Bizim açımızdan takım ruhu, kimyası önceliklidir. Quaresma mali kriterlerimize uyduğu ve teknik direktörümüz Şenol Güneş istediği takdirde transfer edilebilir. Sevgi fedakarlık demektir. Quaresma sevgisinin karşılığını yerine getirirse biz de gereğini yaparız" ifadelerini kullandı.

"STOPER, SANTRAFOR VE BİR DE KANAT OYUNCUSU ALACAĞIZ"

Yapılacak transferlerle ilgili olarak da Orman, "Bizim aldığımız oyuncuların hepsi ya yıldızdır ya da yıldız potansiyeli taşıyordur. Beşiktaş kaliteli bir takımdır. Oyuncularımız piyasada istenen oyunculardır. 3 bölgeye oyuncu almak istiyoruz. Stoper, santrafor ve bir de kanat oyuncusu alacağız" açıklamasında bulundu.

"TAKIMIMIZI ÇOK FAZLA DEĞİŞTİRMEK İSTEMİYORUZ"

Daha fazla oyuncuyu göndermek istemediklerini belirten Fikret Orman, "Biz başka bir oyuncumuzu daha satmayı düşünmüyoruz. Toplama bir takım yapmak ve takımımızı çok fazla değiştirmek istemiyoruz. 2 oyuncu transfer ettik, 3 oyuncu daha almak niyetindeyiz. Maddi konulara çok dikkat ediyoruz. Kulübümüzün bütçesini düşünmek zorundayız. İkinci kamp dönemine beklediğimiz tüm oyuncular gelmiş olur" şeklinde konuştu.

"İYİ OLDUĞUMUZ SÜRECE NERDE OYNADIĞIMIZ ÖNEMLİ DEĞİL"

Beşiktaş'ın yeni stadı hakkında da bilgiler veren Oran, "Geçen sene de ilk maçımızı Mersin'de oynamıştık. Biz iyi olduğumuz sürece nerde oynadığımız önemli değil. İnşallah Vodafone Arena'yı Fenerbahçe derbisiyle açarız. İlk maçlarımızı deplasmanda oynamak, Vodafone Arena açıldıktan sonra da ligin ikinci yarısında deplasmanda oynadığımız maçları içerde oynamak istiyoruz. TFF'ye başvuruda bulunduk. TFF'den gelecek cevaba göre karar vereceğiz" dedi.