Havadis Spor'dan Tonguç Kotak'ın haberine göre, Voleybol Kadınlar Ligi final serisi ilk maçında Gazimağusa Belediyesi Çamlıkspor, Lefke Avrupa Üniversitesi’ni 3-2 yenerek seriyi 2-0 yaptı.

Mağusa Arena’da oynana ve 130 dakika süren çekişmeli maçta Lefke Avrupa Üniversitesi’ni 3-2 yenen Gazimağusa Belediyesi Çamlıkspor üç maç kazanım esasına göre oynanan seride durumu 2-0 yaptı ve 2 Nisan Pazartesi akşamı Lefke’de oynanacak maç öncesi büyük avantaj elde etti.

İlk sete iki takım da etkili başladı ve çekişme sona ana kadar devam etti. Bu zorlu seti daha az hata yapan Çamlık 26-24 alarak 1-0 öne geçti.

Maçın ikinci setinde ise Lefke Avrupa Üniversitesi oyuna ağırlığını koyarak Çamlıkspor karşısında etkili oldu. İkinci seti 25-20 alan Lefke Avrupa Üniversitesi durumu 1-1 yaptı.

Üçüncü sette yeniden toparlanan Çamlıkspor rahat bir tempoda bu bölümü oynayarak rakibine 25-17 üstünlük sağladı ve yeniden 2-1 öne geçti.

Lefke Avrupa Üniversitesi büyük bir mücadelenin yaşandığı dördüncü sette Çamlık karşısında 25-23 galip gelince durum 2-2 oldu.

Karşılaşmanın Tie-break setinde ise ilk anlardan Çamlık üstünlüğü ele aldı. Bu seti 15-10 alan mavi beyazlılar maçı da 3-2 kazandı ve üç maç kazanım esasına göre oynanan seride durumu 2-0 yaparak şampiyonluğa çok yaklaştı.

İki takım serinin ikinci maçında 2 Nisan Pazartesi akşamı Lefke’de karşılaşacaklar. Çamlıkspor bu maçı da kazanırsa şampiyon olacak.