Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak olan Trabzonspor'da uzun bir aradan sonra liderlik hesapları yapılmaya başlandı.

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de uzun bir aradan sonra liderlik hesapları yapmaya başladı. Sezona yaptığı flaş transferlerle giren ve teknik direktör Shota Arveladze ile iyi bir hava yakalayan bordo-mavililer liderliğe gözünü dikti. Ligin ilk haftasında evinde Bursaspor'u 1-0, deplasmanda Beşiktaş'ı 2-1 ve son olarak evinde Akhisar Beledilyespor ile 2-2 berabere kalan Karadeniz ekibi 7 puan elde ederken zirveyi ise averajla ezeli rakibi Fenerbahçe'nin gerisinden takip ediyor.

14 Eylül Pazartesi günü saat 21.00'de deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak olan bordo-mavililer, aynı puana sahip olmasına karşın averajla lider durumda olan ezeli rakibi Fenerbahçe'nin 13 Eylül Pazar günü Kasımpaşaspor ile oynayacağı maçta puan kaybetmesini bekleyecek. Sarı-lacivertli takımın olası puan kaybı yaşaması durumunda ise bordo-mavililer liderlik hesaplarını daha rahat yapacak. Kayserispor deplasmanından 3 puan almanın hesaplarını yapan Karadeniz ekibinde teknik direktör Shota Arveladze ise yakalanan olumlu havanın dağılmaması için oyuncularıyla sürekli bir araya gelerek uyarılarda bulunuyor.

SHOTA'NIN ZOR KARARI

Yaptığı transferlerle dikkat çeken Trabzonspor'da rekabet tavan yaptı. Teknik direktör Shota Arveladze, iskelet oluşturmada sıkıntı yaşasa da rekabete en çok sevinen isimlerin başında geliyor.

Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda hedef kovalayacak olan Karadeniz ekibinde geniş bir futbolcu kadrosu bulunuyor. M'Bia, N'Doye, Cavanda, Esteban, Okay, Alper, Marko Marin ve son olarak Douglas Franco'yu kadrosuna katan Trabzonspor'da, forma savaşı üst seviyeye çıktı. Takım içinde yaşanan rekabet teknik direktör Shota Arveladze'yi iskelet oluşturmada zorlasa da rekabete en çok sevinen isimlerin başında geliyor. Kayserispor maçında sahaya süreceği 11 konusunda net kararını veremeyen Gürcü teknik adam, Mehmet Ekici ve Marko Marin'e yer ararken Özer Hurmacı ile Okay Yokuşlu'yu yedek kulübesinde oturtup bu iki oyuncuya görev vermesi bekleniyor.