Spor Toto Süper Lig'de son yıllarda aldığı başarısız sonuçlarla taraftarını üzen Trabzonspor'da yeni sezondaki iki haftalık lig performansı yüzleri güldürdü.

Geride kalan sezonda Spor Toto Süper Lig'i 6. sırada tamamlayıp şampiyonluk hasretini sürdüren, Ziraat Türkiye Kupası'na ve UEFA Avrupa Ligi'ne havlu atan Karadeniz ekibi, yeni sezonda ise yükselişe geçti. Geçtiğimiz sezon yaptığı transferlerin karşılığını alamayarak yeniden arayış içine giren bordo-mavililer geçtiğimiz sezon iki teknik adam ile çalıştı. Yeniden yapılanma adını verdikleri geçtiğimiz sezonda Vahid Halilhodzic yönetiminde birçok oyuncu kadrosuna katarak lige başlayan ancak karşılığını alamayan Trabzonspor, Halilhodzic'in ayrılmasından sonra teknik direktörlük görevine getirdiği Ersun Yanal'dan da beklentilerine karşılık bulamadı. Bordo-mavili yönetim yeni sezonda sportif direktör Süleyman Hurma yönetiminde teknik direktör Shota Arveladze ile yeni sezona başlama kararı verdi.

PUAN KAYBI YAŞAMAYAN TEK BÜYÜK

Avrupa kupalarından elenilmesinin ardından Spor Toto Süper Lig'de ne yapacağı merakla beklenen Karadeniz ekibi, teknik direktör Shota Arveladze yönetiminde kadroda değişime gitti. Sezon öncesi yaşanan sıkıntılara rağmen bordo-mavili takım ligin ilk haftasında sahasında Bursaspor'u 1-0 ve deplasmanda Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ederek 2'de 2 yaptı ve son iki haftayı kayıpsız geçen tek büyük oldu.

SON 5 SEZONUN EN İYİ BAŞLANGICI

Bordo-mavili takım, yakın dönemde aldığı sonuçlara karşın, ligde son 5 sezonun en iyi başlangıcını yaptı.

Trabzonspor'un son 5 sezondaki ilk iki hafta performansları şöyle:

2015-2015 sezonu: 2 galibiyet

2014-2015 sezonu: 2 beraberlik

2013-2014 sezonu: 1 galibiyet, 1 mağlubiyet

2012-2013 sezonu: 1 galibiyet, 1 beraberlik

2011-2012 sezonu: 1 beraberlik, 1 mağlubiyet

YENİ TRANSFERLERİN PERFORMANSI SEVİNDİRDİ

Trabzonspor, transfer döneminin tamamlanmasına kısa süre kala kadrosuna takviye yapabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Marko Marin'i Trabzon'a getiren bordo-mavili kulüp, stoper bölgesine ise 2 oyuncu takviyesi daha yapmayı planlıyor. Bordo-mavililer transfer döneminde şu ana kadar 6 oyuncu ile resmi sözleşme imzaladı. 4 yabancı 2 yerli oyuncuyu kadrosuna katan Karadeniz ekibinde, şimdiye kadar gerçekleştirilen transferlerin performansları beğeni kazandı. Onur'un alternatifi olarak Esteban'ı kadrosuna katan Trabzonspor, M'Bia, Cavanda, N'Doye, Okay ve Alper transferlerini gerçekleştirdi. Bordo-mavililerin sağlık kontrolünden geçirdiği bonservisi Chelsea'de bulunan Marko Marin ile kiralık olarak sözleşme imzalaması bekleniyor.

Fırtına’da yüzler gülüyor