Yeni futbol sezonu öncesinde futbolcu transferleri hergeçen gün artarken Maliye Bakanlığı futbolcuların aldıkları ücretler üzerinden vergi almaya hazırlanıyor.

Yüksek bedeller Maliye Bakanlığı'nı harekete geçirdi

Maliye Bakanlığı yeni sezon öncesinde basında çıkan haberleri ihbar kabul ederek hazırlıklara başladı. Yeni sezon öncesinde birçok kulübün futbolcu transferleri için yüksek miktarlar harcaması sonrasında yasadaki  “her gelir vergiye tabidir” maddesi uyarınca çalışmalar başladı.

Teknik adamlar da vergilendirilecek

Basında çıkan transfer ücretlerinden yola çıkan Maliye Bakanlığı ekipleri çalışmalarını futbolcular ve teknik direktörler üzerinde yoğunlaştırdı. Futbolcularla birlikte teknik direktörlerin de vergi kapsamına alınacağı ve vergilendirileceği belirtildi.

Gelecek sezondan itibaren uygulanacak

Maliye Bakanlığı ekipleri tarafından bu sezon yapılan çalışmanın tamamlanmasından sonra gelecek sezondan itibaren vergilendirmenin yürürlüğe gireceği belirtildi.

Vergilendirme nasıl olacak?

Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında basında çıkan rakamlar baz alınarak vergilendirme yapılacak. Eğer basında çıkan rakama vergilendirilen kişi tarafından itiraz yapılırsa bunu ispatlaması istenecek.

% 22’ye kadar vergilendirilebilir

Maliye Bakanlığı yetkilileri vergilendirmenin alınan paranın miktarına göre değişebileceğini ve % 15 olan vergilendirmenin %22’ye kadar çıkabileceğini söylediler. 

Vergiyi kulüp değil kişi ödeyecek

Gerek futbolcu gerekse teknik adamların kulüplerden aldıkları miktarlar üzerinden yapılacak vergilendirmede vergiyi parayı alanın, yani futbolcu veya teknik adamın ödemesi istenecek.