K-Pet Süper Lig ekiplerinden Değirmenlik’in yabancı futbolcusu Herve Amani, ırkçılığa maruz kaldığı gerekçesiyle ülkeden ayrılmak istediğini açıkladı

Okan KARADEMİR

K-Pet Süper Lig ekiplerinden Değirmenlik’in yabancı futbolcusu Herve Amani, ırkçılığa maruz kaldığı gerekçesiyle ülkeden ayrılmak istediğini açıkladı.

Dün telefonla görüştüğümüz Amani, son dönemlerde kendisine yapılan ırkçı söylemlerden dolayı kendisini çok kötü hissettiğini, moralinin bozuk olduğunu ve ülkemizden ayrılmayı düşündüğünü belirtti.

Yabancı golcü Amani, daha önce Lefke ve Binatlı maçlarında taraftarların kendisine ırkçı bir kelime olan “nigga” söylemlerinin ardından son olarak da Türk Ocağı maçında orta hakem Serkan Durmaz’ın kendisine kırmızı kart gösterdikten sonra “go home” demesi üzerine büyük bir psikolojik çöküntü yaşıyor.

Amani yaşanan bu olayların ardından, ırkçılığa karşı tepkisini, elinde muz tutarak çekmiş olduğu fotoğrafı kendisine ait facebook hesabından paylaşarak gösterdi.

Geçtiğimiz sezon Bostancı Bağcıl bu sezon ise tarihinde ilk kez Süper Lig’de mücadele eden Değirmenlik’te forma giyen 24 yaşındaki yabancı futbolcu, yaşanan bu ırkçı olaylara daha fazla maruz kalmamak adına burada futbol oynamak istemediğini ve bir an önce adadan ayrılmak istediğini Değirmenlik yönetimine bildirecek.

Nigga’nın kelime anlamı nedir?

Nigga ya da Nigger, Afrika kökenli olan siyahi insanlara Sömürgecilik döneminde Sömürgeci ülkeler aracılığıyla Afrika kıtasından alıp köle olarak getirilmiş insanlara söylenmiştir. Özellikle Amerika'da 1965’e kadar bu kelime siyahiler için kullanmış ve günümüzde bir siyahi için beyaz tarafından söylendiğinde oldukça aşağılayıcı bir söz olup kullanılmaması gereken bir kelimedir. Özellikle nigga günümüzün hiphop gençliği tarafından kullanılmakta ve siyahi gençler arasında birbirlerine dostça bir lakap olarak kullanılır ama halen nigganın bir beyaz tarafından kullanılması hoşça karşılanmamaktadır. Aslında aşağılayıcı bir sözdür.  (wikipedia)