Galatasaray'ın gollerini 13'te Bilal Kısa, 63 ve 90'da Lukas Podolski ve 70'te Selçuk İnan kaydetti. Kasımpaşa'nın tek golü 29'da Scarione ile geldi.

Sarı kırmızılılar bu galibiyetle 44 puana yükseldi. Kasımpaşa ise 43 puanda kaldı.

Galatasaray'ın kadrosunda mecburi değişiklikler dikkati çekti.

Teknik direktör Jan Olde Riekerink, ligde son oynanan Antalyaspor maçına 11'de başlayan 3 futbolcuya kart cezalısı olmaları nedeniyle Kasımpaşa önünde forma veremedi.

Sarı-kırmızılı takımda, Süper Lig'deki Antalyaspor maçında kırmızı kart gören Ryan Donk ve Türkiye Kupası'ndaki Çaykur Rizespor karşılaşmasında kırmızı kart gören Hakan Kadir Balta ile yine Antalyaspor mücadelesinde sarı kart cezalısı durumuna düşen Yasin Öztekin, Kasımpaşa'ya karşı forma giyemedi.

Bu oyuncuların yerine Selçuk İnan, Koray Günter ve Sabri Sarıoğlu ilk 11'de görev aldı.

Ayrıca, sakatlıkları bulunan Wesley Sneijder, Aurelien Chedjou ve Jason Denayer de yine kadroya giremedi.

İlk 18'de 3 genç isim

Galatasaray'ın Kasımpaşa maçı 18 kişilik kadrosunda 3 genç oyuncu yer aldı.

Müsabakaya, Muslera, Linnes, Koray Günter, Semih Kaya, Carole, Bilal Kısa, Selçuk İnan, Sabri Sarıoğlu, Emre Çolak, Olcan Adın ve Podolski 11'ile başlayan sarı-kırmızılı takımın yedekleri ise Cenk Gönen, Umut Bulut, Jose Rodriguez, Volkan Pala, Kerem Çalışkan, Muhammet Yeşilyurt ve Tarık Çamdal'dan oluştu.

Genç oyunculardan Volka Pala, ligde 2 kez sonradan oyuna girerek süre alırken, Kerem Çalışkan ve Muhammet ise henüz A takımla maça çıkamadı.

Selçuk 2 maç aradan sonra

Sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı düzelen Selçuk İnan, 2 maç aradan sonra formasına kavuştu.

Sakatlığı sonrası Fenerbahçe derbisinde forma giyen Selçuk, ardından ligdeki Gaziantepspor ve Türkiye Kupası'ndaki Çaykur Rizespor müsabakalarında yine oynayamazken, Kasımpaşa önünde ilk 11'de sahaya çıktı.

Tribünler boş

Galatasaray, Kasımpaşa maçında taraftar desteğinden yoksun oynadı.

Fenerbahçe derbisindeki çirkin ve kötü tezahürat gerekçesiyle, derbiyi kuzey kale arkası ile maraton tribünlerinde izleyenlerin elektronik biletleri Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu kararıyla Kasımpaşa müsabakasında bloke edilirken, taraftarların ilgisi düşük oldu.

Türk Telekom Arena tribünleri büyük ölçüde boş kaldı.

Kasımpaşa'da 2 değişiklik

Kasımpaşa, Galatasaray maçına 2 değişiklikle çıktı.

Teknik direktör Rıza Çalımbay, sakatlığı bulunan Josiah Kenneth Omeruo'nun yerine Veysel Sarı'ya görev verirken, Adem Büyük'ü ise yedeğe çekip, Bangaly Fode Koita'yı ilk 11'de oynattı.

Kaynak: Al Jazeera