Galatasaray, Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda 3. hafta maçında Benfica ile karşılaşacak. 

Galatasaray-Benfica mücadelesi Tivibu Spor ekranından canlı yayınlanacak. 

Galatasaray Benfica maçı Şampiyonlar Ligi'nde ki temsilcimiz için son derece önemli bir karşılaşma olacak. Galatasaray sahasında Benfica ile yarın karşı karşıya geliyor. Taraftarlar maç yayınının şifreli olup olmadığını merak ediyor işte o soru cevabını buldu. Peki Galatasaray Benfica maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasını 4-1'lik  Gençlerbirliği galibiyetiyle kapatan Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 21 Ekim Çarşamba günü Portekiz temsilcisi Benfica ile yapacağı karşılaşmanın  hazırlıklarına ara vermeden başladı. Şampiyonlar Ligi'ndeki  temsilcimiz Galatasaray, mücadele verdiği C Grubu'nda oldukça kritik bir karşılaşmaya çıkacak. Peki Galatasaray Benfica maçı ne zaman saat kaçta hangi kanaldan canlı olarak yayınlanacak?
 
Galatasaray Benfica maçı ne zaman hangi kanalda?

Sarı-Kırmızılı ekip, 21 Ekim Çarşamba akşamı 3. hafta maçında grup lideri Benfica'yı misafir edecek. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'nın ev sahipliği yapacağı mücadele saat 21.45'te başlayacak. Futbolseverler, Cim Bom'un üst tura çıkma hedefini yakından ilgilendiren mücadeleyi Tivibu Spor kanalı şifreli olarak yayınlanacak

Sarı-kırmızılı ekip, 2008-2009 sezonu UEFA Kupası gruplarında  eşleştiği Portekiz ekibiyle bu kez "Devler Ligi"nde mücadele verecek -  Yedi yıl önce tek maç üzerinden yapılan ve bir Portekiz ekibiyle ilk karşılaşması  olan müsabakayı deplasmanda 2-0 kazanan "Cim Bom", kendi seyircisi önünde de  rakibine üstünlük kurmaya çalışacak - Avrupa kupalarında bugüne kadar 3  kez Portekiz temsilcileriyle karşılaşan Galatasaray, 2 galibiyet ve 1 yenilgi  aldı

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 3. maçında  yarın karşılaşacağı Portekiz ekibi Benfica ile 7 yıl aradan sonra tekrar  kozlarını paylaşacak.

Benfica ile ilk kez 2008-2009 sezonu UEFA Kupası gruplarında eşleşen  sarı-kırmızılı ekip, o dönem tek maç üzerinden yapılan karşılaşmayı deplasmanda  2-0 kazanmayı başarmıştı.

Bir Portekiz ekibiyle ilk müsabakası olma özelliği taşıyan B Grubu  ikinci hafta maçında, Estadio da Luz'da (Işık Stadı) 6 Kasım 2008'de rakibine  konuk olan "Cim Bom", Emre Aşık ve Ümit Karan'ın golleriyle sonuca gitmişti.

İki takımın son karşılaşmasında forma giyen isimlerden, Galatasaray'da  2, Benfica'da ise 1 oyuncu bulunuyor. Sarı-kırmızılılarda, 7 yıl önce Benfica'ya  karşı sahaya çıkan oyunculardan Sabri Sarıoğlu ve Hakan Balta hala kadroda yer  alırken, Benfica'da o dönemden kalan tek oyuncu olarak Luisao dikkati çekiyor.

Portekiz ekipleriyle 4. kez

Avrupa kupalarında bir Portekiz ekibiyle ilk maçını Benfica'ya karşı  oynayan "Cim Bom", yine bu takıma karşı Portekiz temsilcileri önündeki 4.  müsabakasına çıkacak.

Bugüne kadar Portekiz ekipleriyle 3 maç yapan sarı-kırmızılılar, 2  galibiyet ve 1 yenilgi aldı. Galatasaray'ın, Benfica'nın ardından bir Portekiz temsilcisiyle ikinci  eşleşmesi, UEFA Şampiyonlar Ligi 2012-2013 sezonu gruplarında Braga ile oldu.

Rakibine İstanbul'da 2-0 yenilerek sürpriz bir sonuç alan  sarı-kırmızılı ekip, H Grubu'ndaki son maçında Braga'yı deplasmanda 2-1 mağlup  etti ve adını ikinci tura yazdırmayı başardı. Braga karşısında Mossoro'nun  golüyle yenik duruma düşmesine karşın, Burak Yılmaz ve Aydın Yılmaz'ın golleriyle  sonuca giden Galatasaray, bu galibiyetle o sezon çeyrek finale kadar giden yolun  kapısını araladı.

Benfica, Türk takımlarına yabancı değil

Galatasaray'ın yarınki rakibi Benfica, bugüne kadar Türk takımlarıyla  5 kez eşleşip, 9 müsabaka oynadı.  Bu karşılaşmalarda 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi alan  Portekiz ekibinin, deplasmanda hiç maç kazanamaması da dikkati çekti.

Benfica'nın Türk takımlarıyla ilk karşılaşması, 1975-76 sezonu  Şampiyon Kulüpler Kupası ilk turunda Fenerbahçe'ye karşı oldu. Sarı-lacivertli  ekibi evinde 7-0 yenen Benfica, deplasmanda 1-0 kaybetmesine karşın bir üst tura  çıkan taraf oldu.

Portekiz ekibi, 1980-81 sezonu Kupa Galipleri Kupası ilk turunda  Altay'la eşleşti. İzmir'de yapılan ilk maçı 0-0 berabere tamamlayan Benfica,  evinde 4-0 kazanarak tura adını yazdırdı.
 
Türk takımlarına karşı Avrupa'daki üçüncü eşleşmesinde 2008-09 sezonu  UEFA Kupası gruplarında Galatasaray'la karşı karşıya gelen Benfica, evinde  yaptığı tek maçı 2-0 yitirip, iç sahada bir Türk temsilcisine ilk ve son kez  yenildi.

Benfica, UEFA Şampiyonlar Ligi 2012-2013 sezonu 3. ön eleme turunda  Trabzonspor'la eşleşti ve ilk maçın evinde 2-0 kazanıp, rövanşta 1-1 berabere  kalarak, bu kulvarda yoluna devam etti.
 
Portekiz temsilcisinin bir Türk ekibiyle son karşılaşmaları ise  2012-2013 sezonu UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde Fenerbahçe'yle oldu. İlk maçı  İstanbul'da 1-0 kaybeden Benfica, rövanşı Lizbon'da 3-1 kazanıp, adını finale  yazdıran taraf oldu. Benfica, finalde İngiliz ekibi Chelsea'ye 2-1 yenilerek,  kupayı evine götürme hedefini gerçekleştiremedi.