Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Mustafa Denizli, "Kara bulutları ortadan kaldırmak için planlarınız hazır mı? sorusunu yanıtlayan Denizli, "Kara bulut benim için hafif bir sis. Biz çok kara bulut gördük" dedi.

Sarı-kırmızılı takımda Hamza Hamzaoğlu'ndan boşalan teknik direktörlük koltuğuna deneyimli çalıştırıcı Mustafa Denizli getirildi. Geçtiğimiz günlerde prensip anlaşmasına varılan tecrübeli teknik adam ile bugün resmi sözleşme imzalandı. Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Medya Merkezi'nde düzenlenen imza törenine başkan Dursun Özbek ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

"KARA BULUT BENİM İÇİN HAFİF BİR SİS"

Kara bulutları ortadan kaldırmak için planlarınız hazır mı? sorusuna Mustafa Denizli, "Kara bulut benim için hafif bir sis. Biz çok kara bulut gördük. Yani önemli değil" şeklinde yanıt verdi.

"YORGUNLUK BİZİ YILDIRAMAZ"

İmza töreninde konuşan Teknik Direktör Mustafa Denizli, "Resmen göreve başlayacağım bugün itibariyle teknik adamlık kariyerimin önemli bir bölümünün geçtiği camiayla tekrar birlikte olmaktan mutlu ve heyecanlıyım. Sayın başkan ve ben yorgun gözükebilirim. Dün günümüzün 10 saati yolda geçti ve hareket halindeydik. Ancak bu yorgunluk bizi yıldırmaz ve yıldırmayacaktır. Bu camiaya hizmetler eden, büyük başarılar kazandıran değerli meslektaşlarıma, bugüne kadar hizmet vermiş, bu kulübün tarihine geçmiş insanları burada bir kez daha kalben anmak ve teşekkürlerimi iletmek istiyorum" dedi.

"CAMİA İÇİN DEĞİL, TAKIM İÇİN YENİ BİR BAŞLANGIÇ"

"Yol haritamızda onların yaptıklarının üzerine bir nebze ilave edebilirsek bizim için mutluluk kaynağı olacaktır" diyen Denizli, "Bugünden itibaren geçmişle ilgili bir şeyi sorgulayamayacağız. Geçmişin başarılı yöntemlerini bu tesislerde devam ettireceğiz. Yarından itibaren takımla birlikte çalışmaya başlayıp, yeni yol haritamızın başarıya götürmesi için planları paylaşacağız. Galatasaray şu anda her takımın yaşayacağı bir dönemden geçmektedir. Bunlar çok önemli değil. Ben buraya gelirken camianın ne olduğunu zaten biliyordum. Camia yeni bir başlangıç değil ama takım yeni bir başlangıç" şeklinde konuştu.

"YARIN YENİ BİR BAŞLANGIÇTIR"

Denizli, Galatasaray'ın çok değerli ve uluslararası bir kapasiteye sahip bireylerden oluştuğunu dile getirerek, "Hangi yöntemlerle bu sıkıntılı ortamdan çabuk çıkabillirizi tespit edebiliriz. Ne olur, nasıl olur gibi herhangi bir soruyla karşı karşıya değilim. Hayatım boyunca bütün çalışmalara inanarak başladım. Şartları ne olursa olsun kendilerine çok inandığım bir grupla birlikte olacağım. Bireysel manada verilmiş bir kararım yoktur. Olumlu olumsuz beni yönlendirebilecek ön yargı yoktur. Mesleğimde böyle hareket etmedim. Yarın yeni bir değerlendirme ve başlangıçtır. Şimdiye kadar yaptığım değerlendirmeler pencerenin öbür tarafıdır" diye konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ TABLOYU DEĞİŞTİRECEĞİZ"

Vereceği her kararın camiadan yana olacağını vurgulayan Denizli, "Çünkü bizlerin başarısı, camianın sevinci yönetimin mutlu olması ve bize sarılmaları daha kolay olacaktır. Benim için de, takımım için de yeni bir yol haritasının başlangıç günüdür. Şu anki tablo önümüzde ve tabloyu değiştireceğiz. Belki ilerleyen süreçte olacaktır. Buradaki ortamı, çalışma şartlarımızı, benim çalışma şartlarımı, neler konusunda hassas olduğumu paylaşacağım. Bunları iki güne sığdırmak mümkün değil. Bazı şeyleri konuşmadan da ifade edebilirsiniz. Böyle bir başlangıcın arkasındayız. Allah camiamızın, takımımızın yanında ve yardımcısı olsun" açıklamasını yaptı.

"TAKIMIM İLE PAYLAŞACAKLARIMIN BOYUTLARI FARKLI OLACAKTIR"

Hedeflerini mesleğe başlarken koyduğunu ifade eden Mustafa Denizli, "Hedefimizi bugün değil, bu mesleğe başlarken burada koyduk ve devam edeceğiz. Bunu sporcularımız da camia da böyle bilecek. Hedefleri belirlemeden bir bütün olamayız. Bütün fertler o amaç için birlikte hareket eder. Bu konuşmalarımı satır arasından herkes kendisine bir cümle çıkarması lazım. Takımım ile paylaşacaklarımın boyutları farklı olacaktır" dedi.

"TAKIMIN GENEL GÖRÜNTÜSÜNDE BAZI SIKINTILAR VAR"

Sarı-kırmızılı takımın Hollandalı yıldızı Sneijder'in dün oynanan Atletico Madrid maçının ardından, "İyi çalışmıyoruz" şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Denizli, "Takımın genel görüntüsünde bazı sıkıntılar var. Takımım ile bazı şeyleri paylaşacağım. Biz dünden itibaren geride bizi destekleyecek, bize yardımcı olacak ne kadar önemli fikir varsa sadece onları taşıyacağız. Dün her şey yaşanmıştır. Benim bir şey söyleme yetkim, arzum ve isteğim yoktur. Camiaya hizmet eden bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bunu gerektiği gibi herkesle paylaşacağım. Ortak düşüncemiz bizim için önemlidir. Bu grubun sorumlusu olarak beni ve bütün arkadaşlarımı olumlu, olumsuz taraflarını herkes farklı yorumlayabilir. Tolere edilebilecek ve edilmeyecek şeyler vardır. Benim için dün söylenenden ziyade yarın ve yarından sonra söylenecek olanlar çok önemlidir. Benim fikirlerim, çalışma ortamım oyuncularıma yardımcı olacaktır" değerlendirmesini yaptı.

"KRİZ VE BASKI BENİM YAŞAMIMDA KAN KARDEŞİM OLDU"

"Kriz ve baskı benim antrenörlük yaşamımda kan kardeşim oldu" diyen Denizli, "Krizi, baskıyı problem olarak görmedik. Bu krizler olmazsa bizim farklı taraflarımız belki ortaya çıkmaz. Krizler, baskılar bizim gölgemiz. Onlar bizden hiç ayrılmıyor. Onlarla uğraşarak kendimize güç kazandırıyoruz" ifadelerini kullandı.

"ÇÜNKÜ BEŞİKTAŞLIYDIM DEMİŞTİM"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın, "Galatasaray'ın başına bir Beşiktaşlının gelmesine memnun oldum" şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine tecrübeli teknik adam, şu yanıtı verdi:

"Sayın başkana teşekkür ediyorum. Belki ukalalık olacak ama Türkiye'de doğru profiller benim dönemimde başladı. Bir gün bu camiada yine bir böyle bir basın toplantısında, "Hocam hangi takımı tutuyorsunuz?" diye sordular, ben de "Çocukluğumda Beşiktaşlıydım" dedim. Sayın başkan beni hangi pencereden değerlendirmek istedi bilemiyorum. Bütün başkanların görüşleri değerlidir. Bana sorulan soruya bu camiaya geldiğim günden itibaren bana öğrettiği dürüstlükle cevap verdim ve bundan da gurur duydum. Hayatın değişen akışı içerisinde birçok yerde görev yaptım. Benim teknik adamlık yaşamımın 3'te 1'i bu camiada geçti. Bütün bu heyecanları yaşadım. Çok net değil ama bu mesleğin şartları için cevap vermeye çalıştım."