Fenerbahçe Genel Sekreteri ve basın Sözcüsü Mahmut Uslu Galatasaray'ın, GS Store'dan çıkarılan yeni tişört ile Fenerbahçe'ye gönderme bulunmasıyla ilgili konuştu.

Uslu, "Biz kurşunlanmayla ilgili hukuksal boyutunda işin peşini bırakmış değiliz. Hala devletimizden bunun cevabını bekliyoruz. Biz bunların hepsini unutuyoruz. Yeni bir sayfa açmaya çalışıyoruz. Hukuki boyutlarıyla da ilgileneceğiz ama Galatasaray Kulübü'de herhalde bu konuda bir takım araştırmalar, soruşturmalar yapabilir. Ben çok da ağır konuşurum ama şimdilik konuşmak istemiyorum." dedi

Sarı-lacivertli kulübün genel sekreteri ve basın sözcüsü Mahmut Uslu, basın mensuplarını sorularını yanıtladı. Taraftarların kombine biletlere gösterdiği ilgiden dolayı memnun olduklarını ifade eden Uslu, "Özellikle son 3 günde yaklaşık 2 bin 200 tane ortalama kombine satılıyor. Bugüne kadar Fenerbahçe tarihinde olmamış bir şey. İnsanlar yorum yapıyor. Daha önce bizimde kullandığımız kelimeler var gömü gibi. Bu tamamen Fenerbahçe Kulübü'nün başkanı, yönetimi ve büyük taraftarı sayesinde oluyor. Dışarıdan herhangi bir yardım almadan yapıyoruz. Bayramın 1. günü hariç kombine satışlarımız devam edecek. Avrupa'da bilet fiyatı olarak en ucuz ülke biz kaldık. Artık bilet fiyatlarını çok yükseğe çekmeye mecbur kalıyoruz. Çünkü Avrupa'da hemen hemen en ucuz ülke biz kaldık. Fakat takımdaki oyuncuları görüyorsunuz. Elimizden geldiği kadar daha kaliteli, daha iyi oyuncular transfer etmeye çalışıyoruz. İnşallah antrenörümüz ile beraber başarılı olacağız" dedi.

"SPONSORLUK TEKLİFLERİ DEĞERLENDİRİLİYOR"

Sponsorluk için resmi görüşmelerin olmadığını dile getiren Mahmut Uslu, "Bazı konuşmalar ve teklifler geliyor. Bunlar da değerlendiriliyor. Çok kısa zamanda bununla ilgili açıklama yapacağız. Sportif A.Ş. halka açık bir şirket. Hatta oradan da bu sorular soruluyor. Bizim değerimizi daha yüksek olarak yorumluyoruz. Onun için formamızı daha düşük değerler de vermek istemiyoruz. Fenerbahçe taraftarı da bunu biliyor ve takdir ediyor. Geçen sene "1 milyon forma" diye çıktık. Yaklaşık yüzde 30 daha önceki senelerden fazla forma sattık" diye konuştu.

"İŞİN PEŞİNİ BIRAKMIŞ DEĞİLİZ"

Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve 4. yıldızı takan Galatasaray'ın, GS Store'dan çıkarılan yeni tişört ile Fenerbahçe'ye göndermede bulunduğunun hatırlatılması üzerine Uslu şunları söyledi:

"Biz kendi işimize, telaşımıza bakıyoruz. Çok ciddi transferlerle uğraşıyoruz ama bir bakıyorsunuz Beşiktaş Kulübü bir konuşma yapıyor, bir bakıyorsunuz Galatasaray'ın antrenörü konuşmalar yapıyor. Bunlarla ilgili taraftarımızdan da çok büyük tepkiler var. Şampiyonluğumuzu nasıl kaybettik diye sorsam kimse demez yanlış transfer diye. Bizim puan durumumuzu ve yükselişimizi biliyordunuz. Bu tür şeyleri yapmak ve hatırlatmanın yanlış olduğunu zannediyoruz. Biz bunun gereğini yapacağız. Ancak kim buna akıl verdiyse, fikir verdiyse, bu yanlışları neden yaptıklarını kendi kendilerine yargılamaları lazım. Bunlar çok yanlış şeyler. Biz kurşunlanmayla ilgili hukuksal boyutunda işin peşini bırakmış değiliz. Hala devletimizden bunun cevabını bekliyoruz. Biz bunların hepsini unutuyoruz. Yeni bir sayfa açmaya çalışıyoruz. Hukuki boyutlarıyla da ilgileneceğiz ama Galatasaray Kulübü'de herhalde bu konuda bir takım araştırmalar, soruşturmalar yapabilir. Ben çok da ağır konuşurum ama şimdilik konuşmak istemiyorum."

"PERSIE'NIN 7-8 KULÜP PEŞİNDEYDİ"

Hollandalı oyuncu Robin van Persie'nin transferine ilişkin bir soru üzerine Uslu, "Biz 6 milyon dolara aldık. Orada yaklaşık 14 milyon bürüt alıyor. Ondan daha düşük bir ücret. Çünkü biz 3 senelik kontrat yaptık. Orada 1 senesi kalmıştı. Onun için transfer edebildik. Onların bir görüşme yapıp yapmadığını bilmiyorum. 7-8 kulüp peşindeydi. Çok büyük kulüplerde vardı. Herkesin elinde yıldızlar var. Daha genç oyuncular almaya çalışıyorlar. Biz Türkiye'de genç oyuncuya 10-13 milyon veremiyoruz. Bizim problemlerimizden biri o. İnşallah Türk futboluna da çok faydalı olacak. Transferi kapattık diye bir şey yok. Bizim 1 milyon üye kampanyası da hızlandı. İnşallah belli bir rayına oturacak bu işler. Şu anda hoca takımı doğru dürüst görmedi. İki tane maç oynadı. Bakacak ve ondan sonra herhangi bir şey olursa, imkan olursa olur" dedi.

"BASKETBOLA DA CİDDİ PARALAR ÖDENİYOR"

Futbol şubesinin yanı sıra basketbol şubesine de yatırım yaptıklarını dile getiren basın sözcüsü Uslu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Artık basketbol da futbol gibi oldu. Ciddi paralar ödeniyor. Bu sene 1 Ağustos itibariyle Fenerbahçe Ülker olarak değil, Fenerbahçe olarak artık yazacaksınız. İnşallah hep Ömer Onan'ı göreceksiniz, oradaki İtalyan arkadaşımızı göreceksiniz törenlerde. Yöneticilerin çok ciddi işleri var törenlerde. Bizim görevimiz bu kulübü yönetmek. Çünkü bu kulüp hızlı gelişiyor."