Galatasaray, yeni sponsoru Çelik Motor'un bünyesinde bulunan Garenta ile 3 yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı. Anlaşma gereği sarı-kırmızılı kulübün 15 milyon 200 bin TL gelir elde edeceği bildirildi.

Galatasaray Kulübü, Türk otomotiv sektöründe yer alan Çelik Motor'un bünyesindeki rent a car markası Garenta ile Spor Toto Süper Lig ve Türkiye Kupası maçları için yeni forma sırt sponsorluğu anlaşmasına imza attı. 8 Ağustos'ta oynanan Galatasaray-Bursaspor Süper Kupa finali ile başlayan işbirliğinin 2015-2016 sezonundan itibaren 3 yıl süreceği bildirildi. Anlaşma gereği sarı-kırmızılı takım, Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda yapacağı iç saha ve deplasman maçlarında Garenta logolu formaları giyecek. Türk Telekom Arena Stadyumu'nda Galatasaray Spor Kulübü Muhasip Üyesi Tayfun Demir ve Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak'ın katılımıyla gerçekleştirilen imza töreninde anlaşmanın detayları aktarıldı.

"15 MİLYON 200 BİN TL GELİR"

Galatasaray Kulübü Muhasip Üyesi Tayfun Demir basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Bugünden itibaren 2017-2018 sezonu sonuna kadar Türkiye Kupası ve Süper Lig maçlarında sırtımızda Çelik Motor'un markası olan Garenta logolu formalarla mücadele edeceğiz. Anlaşmanın şartlarını KAP'ta açıklayacağız. Çelik Motor gibi güçlü markalarla gerçekleştireceğimiz tüm iş ortaklıkları kulübümüzün gerek saha içi gerekse saha dışında büyümesi ve başarılı olmasına yardımcı olacaktır. Bu bağlamda, Çelik Motor yönetimine bir kez daha Galatasaray ailesine hoş geldiniz demek istiyorum" dedi.

Anlaşmanın Şampiyonlar Ligi'ni kapsamama nedeninin sorulması üzerine Demir, "Sponsorluk anlaşmalarını üç segmentte ele aldık. Şampiyonlar Ligi'nde daha farklı bir sponsor ile anlaşma sağlayacağız" dedi. Demir ayrıca, 3 yıl karşılığında yaklaşık 15 milyon 200 bin TL'lik bir gelir elde edeceklerini dile getirdi.

Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak ise, "Çelik Motor olarak Türk otomotiv sektöründe 55. yılımızı kutladığımız 2015 yılında Galatasaray Spor Kulübü ile önemli bir sponsorluk anlaşmasına imza atıyoruz. Galatasaray'a, günlük araç kiralama pazarının önemli oyuncularından biri olan Garenta markamızla destek vereceğiz. Dursun Özbek ve yönetim kurulu üyelerine bize bu fırsatı sağladıkları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Açıklamaların ardından Galatasaray Kulübü Muhasip Üyesi Tayfun Demir, Bora Koçak'a üzerinde ismi yazılı 10 numaralı Galatasaray forması hediye etti.