Bu mağlubiyetle Sarı-kırmızılı rakip, lider Beşiktaş'ın tam 31 puan gerisine düşerken, yönetimin bu takımı baştan aşağı yenilemesi gerektiğini de bir kez daha açığa çıkardı.

GELECEK SEZONUN PLANLARI

Galatasaray yönetimi bir yandan seçim baskısı ve her geçen hafta artan camia ile taraftar baskısına rağmen gelecek sezonun planlarını da yapıyor. Bu planlar içinde UEFA'nın kriterleri de Galatasaray yönetiminin işini zorlaştırırken öncelikle Bruma ve Telles'ın satışından gelecek paraya göre hamle yapılacak. Eğer Bruma ve Telles satılmaz ise iki oyuncunun Avrupa'da tecrübe kazandığını varsayarak yenilenen Galatasaray'da kalmaları da mümkün. 

SELÇUK'UN ETRAFI ÖRÜLECEK, 2 STOPER TRANSFER EDİLECEK

Böylece Kaptan Selçuk İnan'ın yanına Telles, Bruma ve Sinan gibi genç oyuncularla takım yeniden inşa edilecek. Savunmada da Carole ve Linnes'de Türkiye'ye adapte olacakları varsayarak kalması düşünülen isimlerden. Ancak mukavelesinin uzatılmasını isteyen Chedjou ile sözleşme yenilenmeyecek. Savunmanın ortasına en az 2 stoper transfer edilecek. Stopere düşünülen ilk tecrübeli isim ise Liverpool'un tecrübeli Slovak savaşçısı Martin Skrtel. Bu oyuncunun yanında Semih'in yeniden kendini bulacağı da varsayılıyor.

FUTBOL MEHMET ÖZBEK'E TESLİM 

Futbolda tüm yetkiyi kardeşi Mehmet Özbek'e teslim eden başkan Dursun Özbek, kardeşinin planlarında son noktayı koyan isim olacak. Yönetimde kimse Özbek kardeşlerin eylemlerine müdahale edemiyor. Devre arası transfer döneminde aktif rol olan Fatih İşbecer ise camiadan tepki gördüğü için Dursun Özbek tarafından harcanıp geri plana itildi. 

Özbek kardeşlerin teknik direktör arayışında öncelik tecrübe. Bu yüzden Mircea Lucescu ilk tercih. Olmaz ise Avrupa Şampiyonası sürerken Fatih Terim ile de yeniden bir araya gelmenin yolları yapılıyor. Ancak Terim'in kolay kolay ikna olmayacağı da Özbek kardeşlere iletilmiş durumda.

BİR DZEMAİLİ VARDI!

Galatasaray'ın kadro yapılanmasında elden çıkarması gereken çok sayıda oyuncusu var. Bunlardan en maliyetli olanı ise Genoa'da kiralık olan Dzemaili. İtalya'da başarılı bir sezon geçiren oyuncu hakkında kararı gelecek teknik direktörü vermesi bekleniyor. Hala Galatasaray'da sözleşmesi süren Lucas Ontivero ve Endogan Adili gibi isimler ise yine kiralık olarak gönderilecek.

UMUT SABRİ VE HAMİT TOPUN AĞZINDA 

Sözleşmesi ne olursa olsun gönderilmesi gereken yerli oyuncularla yollar bu kez kesin olarak ayrılacak. Bu isimlerin başında Umut Bulut, Sabri, Hamit Altıntop geliyor. Ücretine zam isteyen Yasin de artık gözden düşmüş durumda. Zam yapılmayacak isterse kendisine kulüp bulmasını söylenecek. Emre Çolak hakkında da kararı yeni teknik direktör belirleyecek. 

ÇİN YOLCULARI

Galatasaray transfer hamleleri için para yaratmaya çalışırken teklif gelmesi halinde Ryan Donk ve Podolski'nin Çin'e satışı için menajerlere her türlü kolaylık sağlanacak. Cazip bir teklif gelmesi halinde Muslera ve Sneijder'in satılması söz konusu. Bu oyunculardan elde edilecek para ile daha genç ve geleceğe yönelik yıldız isimler transfer edilecek. Ama bütün bunları Dursun Özbek ile Mehmet Özbek yapacak.