Mustafa Denizli ile Dursun Özbek sabah saatlerinde buluştu. Denizli, göreve devam etmek istemediğini Özbek'e iletti. Yönetim kurulunda Denizli'nin istifası kabul edildi.

Galatasaray'da 2. Mustafa Denizli dönemi sona erdi. Hamza Hamzaoğlu'nun yerine göreve gelen; ancak kötü gidişe dur diyemeyen deneyimli teknik adamla yollar ayrıldı. Şampiyonluk yarışından kopan, haftaiçinde Avrupa'ya veda eden ve son lig maçında Gaziantepspor'a 2-0 yenilen Galatasaray'da, Mustafa Denizli'nin istifası kabul edildi.

Dursun Özbek ile Mustafa Denizli arasında yapılması planlanan görüşme bugüne ertelendi. Gaziantepspor maçı sonrası istifa sinyalleri veren Denizli, Özbek'e istifa kararını bildirdi. Özbek, kararı yönetim kurulu toplantısına taşıdı ve Mustafa Denizli'nin istifası kabul edildi.

GALATASARAY'DAN RESMİ AÇIKLAMA

Galatasaray Mustafa Denizli ile yolların ayrıldığını resmen açıkladı. Kulüp resmi sitesinde yer alan bildiride, "Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı Teknik Direktörü Mustafa Denizli, 1 Mart 2016 tarihi itibariyle görevinden istifa etmiştir. Türk futbolunun yaşadığı büyük dönüşümün temel taşlarından olan sayın Denizli’ye, yeniden görev almayı kabul ettiği dönemde kulübümüze verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz" denildi.

TAKIM ORHAN ATİK'E EMANET

Galatasaray'ın açıklamasında önümüzdeki süreçte Süper Lig ve Türkiye Kupası mücadelelerinde takımın başında alt yapı teknik direktörlerinden Orhan Atik'in olacağı vurgulandı.

"Galatasaray için yeni bir dönemin ilk günü olduğu kaydedilirken, "Hedef, transfere ve futbolcuya dayalı sistemin, evrensel ölçekte bir futbol aklına evrilmesi için alt yapıdan üst yapıya kadar yeni bir model oluşturmaktır. Günü kurtaran değil geleceği yaratan en uygun kadrolarla ve bilimselliği içselleştiren bir sistemle yolumuza devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın sonlarında ise "Yarınları inşa ederken bugünü ihmal etmemiz de söz konusu olamaz. Bu geçiş döneminde, Galatasaray formasını giyen herkesin, üzerine düşen görevi dünden çok daha büyük bir sorumluluk duygusuyla yapması bir fedakârlık değil profesyonelliğin doğal bir parçası olan iş ahlâkının en temel gereğidir" denildi.