Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Ergin Ataman hakkındaki açıklamalarına cevap verdi.

Galatasaray Kulübü'nün resmi internet sitesinde yayınlanan mesajda şu ifadeler kullanıldı:

"Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ile bazı yöneticilerinin, aynı zamanda A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü olan Galatasaray Spor Kulübü Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman hakkındaki açıklamalarını esefle takip etmekteyiz.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Bogdan Tanjevic'in bir zamanlar hem Fenerbahçe'yi hem de Milli Takımı çalıştırdığı gerçeğini unutmakta ya da işine gelmediği için hatırlamamaktadır.

Kaldı ki söz konusu dönemde de, Galatasaray köklü tarihinin eşsiz birikimi olan spor ahlakı ve bilinci ile her zaman Milli Takımımızın destekçisi olmuştur. Milli göreve çağrılan tüm Galatasaraylılar her zaman bunu şerefle kabul etmiş ve yönetimler tarafından da desteklenmiştir.

Aziz Yıldırım'ın "Milli Takım'da oyuncu transferi yapılıyor" beyanatı da tamamen gerçek dışıdır. Üstelik çok önemli bir Avrupa Şampiyonası öncesi spekülasyonlara neden olarak, Milli Takımımızın moral ve motivasyon açısından yıpranması gibi vahim sonuçlar doğurmaktadır.

Şunu herkes çok iyi bilmelidir:

Bu dönemde Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'ndan bir oyuncu Galatasaray'a transfer olmadığı gibi, tam aksine 3 sezon önce Tanjevic'in sorumlu olduğu Milli Takım kampında, oyuncumuz İlkan Karaman'ın usulsüz bir şekilde Fenerbahçe'ye transfer edildiği gerçeği halen hafızalardaki tazeliğini korumaktadır.

Galatasaray Spor Kulübü olarak Milli Takımlar Başantrenörü Ataman ve ekibine, ay yıldızlı formayı terleten tüm basketbolcu kardeşlerimize başarılar diliyor, son topa kadar onların en büyük destekçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz"

YILDIRIM, ERGİN ATAMAN'I MİLLİ TAKIMI ÇALIŞTIRDIĞI GEREKÇESİYLE ELEŞTİRMİŞTİ

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Basketbol Takımı'nın koçu Ergin Ataman'ın, ayrıca milli takımı çalıştırmasını eleştirmişti. Yıldırım, "Milli takım çalıştıran antrenörün kulüp takımı çalıştırmasına karşıyım. Ergin Ataman vatan görevi yapıyorum demiş. İtalya'ya gidip kamp yapmasınlar. Gidip Hakkari'de Diyarbakır'da görev yapsınlar. Milli takımlara gidip de milli takımları kullanmak yok" açıklamalarında bulunmuştu.