Galatasaray , hem kalesinde gollere engel olamıyor hem de gol yollarında büyük kısırlık yaşıyor. Sarı-kırmızılı takımın dünkü Gençlerbirliği mücadelesinde yer alan üç hücumcudan sadece iki şut çıktı, ikisi de çerçeveyi bulamadı.

Fanatik'in haberine göre; maça ilk 11’de başlayıp ileri uçta oynayanUmut Bulut ve Lukas Podolski , maç boyunca kaleye şut dahi çekmezken Yasin Öztekin’in 2 isabetsiz şutu göze battı.

Öte yandan Cimbom, son 23 resmi maçının 22 tanesinde en az bir gol yerken sadece 0-0 biten Torku Konyaspor maçında kalesini gole kapattı. Bu karşılaşmalarda 32 gol yiyen Galatasaray, sezon genelinde 43 resmi maçta 59 gol (ort. 1,37) yedi.

4 MAÇTA 3 PENALTI

Süper Lig'in 22. haftasındaki Trabzonspor, 24. haftadaki Medipol Başakşehir maçlarında penaltı kullanan Galatasaray, dün de Gençlerbirliği karşısında penaltı kazandı. Kazanılan penaltıları Selçuk İnan attı, 3’ünü de gole çevirdi.

Galatasaray bu sezon oynadığı 24 maçta 7 kez penaltı bularak, bunların hepsini gole çevirdi ve ligin penaltıdan en çok gol atan takımı oldu. Galatasaray dışında Trabzonspor ve Çaykur Rizespor da 7’şer penaltı buldu. Ancak bordo-mavililer bunların 3'ünü, Rizespor da 5’ini gole çevirebildi.