Galatasaray yönetimi, Kevin Grosskreutz konusunda TFF ve FIFA nezdinde girişimlere başlayacaklarını duyurdu.

Sarı-kırmızılı yönetim, FIFA'nın Kevin Grosskreutz transferine vize vermemesinin ardından bir toplantı gerçekleşti. Toplantının ardından kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yönetim Kurulumuz, transferi gerçekleştirilen ve lisans süreci hakkında kamuoyunu daha önce bilgilendirdiğimiz Kevin Grosskreutz konusunu görüşmek üzere toplanmıştır.

Konuyla ilgili eğitimleri tamamlamış ve sertifikalandırılmış çalışanımızın sehven imzasız evrakı TMS (Transfer Matching System) sistemine yüklemesi sebebiyle ortaya çıkan bu durumun çözümü, hukukçularımızın verdiği bilgiler çerçevesinde değerlendirilmiş ve konuyla ilgili olarak TFF ve FIFA nezdinde gerekli girişimlerin başlatılması kararı alınmıştır."

"Gerek kulübümüzün gerekse oyuncumuzun çıkarlarının en etkili şekilde takipçisi olacağımızdan ve sürecin her safhasında kamuoyunun bilgilendirileceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bunun yanı sıra camiamızın en önemli değerlerinden biri olan ifade özgürlüğü kapsamında, tüm Galatasaraylıların fikri, vicdanı ve irfanı hür iradelerinden çıkmış eleştirilerinden gerekli dersleri çıkartıyoruz."

"Ancak şunu belirtmeyi de bir borç biliyoruz: Var olan tüm iletişim kanallarında haddini aşan, maksatlı, Galatasaray'ı ve var olduğuna inanmak için son senelerde kendimizi bir hayli zorladığımız sportif değerleri yıpratan açıklamaları şaşkınlıkla izliyoruz. Özellikle TV ekranları ve gazete köşelerinde eleştiri sınırlarını aşıp hakarete varan yorumları da hukuki haklarımızı saklı tutarak not ediyoruz. Atılan her adımı, yapılan her icraatı Türkiye'de hiçbir kulübün riayet etmediği bir şeffaflık içinde kamuoyuna bildiren Galatasaray Spor Kulübü, izlediği bu dürüst çizgiden asla taviz vermeyecektir."

Kararlılıkla yürütmekte olduğumuz, sonuçları kısa zaman içerisinde çok daha net anlaşılacak yönetim politikamızı, bu süreçte yaşanan yanlış anlaşılmaları aşmak için paydaşlarımızla daha etkin iletişim kurarak ve ilk günkü inançla sürdüreceğiz. Camiamızın ve taraftarımızın merak ettiği tüm sorulara, Real Madrid maçı dönüşünde rahatsızlanan ve doktorların ısrarıyla yoğun çalışma temposuna ara vermek zorunda kalan Başkanımız Sayın Dursun Özbek'in önümüzdeki hafta katılacağı televizyon programında cevap vereceğini bildirmek isteriz."