Sezona 3 kupayla giren ve Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılanGalatasaray 'ın buna rağmen transferde büyük bir başarısızlığa imza atması şaşkınlık yarattı. 

Milliyet'in haberine göre; özellikle yaz transfer döneminin son gününde kötü adımlar atılması başarısızlıkta çok ciddi faktör oldu. Felipe Meloile Alex Telles gibi 2 as futbolcunun gitmesi ve son gün yapılan Kevin Grosskreutz transferinde acemice hatalarla başarı sağlanamaması sezonun gidişatını belirledi.

Hem yaşları itibariyle hem de geldikleri kulüpler bakımından büyük umut bağlanan Jose Rodriguez (Real Madrid), Jason Denayer (Manchester City) ve Jem Karacan (Reading) tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşattı. Jem Karacan ve Grosskreutz devre arasında takımdan ayrıldı.

Cenk Gönen , Lionel Carole ve Bilal Kısa gibi isimler de tam anlamıyla katkı sağlayamadı. Aralarında bir tek Lukas Podolski, sezonun ilk yarısındaki görüntüsüyle umut verse de yeni yıla sakatlıkla girince takımını yalnız bıraktı.

Devre arasında kadroya dahil edilen Martin Linnes ve Ryan Donk, eski kulüplerindeki performansı devam ettiremeyince sportif konular sıkıntı çıkardı. Galatasaray bu sezon transfere toplam 11.5 milyon euro harcandı, ancak hiçbir verim alınamadı.

DONK ŞAŞKINLIĞI

Kasımpaşa’da sezonun ilk yarısında orta saha bölgesine geçip, başarılı olan Ryan Donk, Galatasaray’da vasat kaldı. Bu durum istatistiklere de yansıdı. Özellikle savunma yönünde ilk devre Kasımpaşa ile maç başına 3 top kazanma ortalamasıyla oynayan Donk, 1.5’a geriledi. Hollandalı futbolcu pas başarısında da yüzde 80’den yüzde 76’ya düştü. Ayrıca maç başına pas başarısında da 53’den 33’e kadar indi.

PODOLSKI'DEN 12 GOL

Galatasaray’da sezon başından bugüne kadar gelen 10 transferden sadece Podolski, gol katkısı verebildi. Alman yıldız, 31 resmi maça çıkıp 12 kez fileleri havalandırdı.