2000 yılında Galatasaray'ın Ali Sami Yen Stadı'nda Bologna ile oynanan maçta oyuna dahil olan ve Wome ile girdiği pozisyonda şanssız bir şekilde ayağı kırılarak futbolhayatını noktalayan Alper Tezcan, girdiği 12 ameliyata rağmen futbola geri dönemedi.

Yanlış ameliyatlar sonucu futbol hayatı biten Alper Tezcan, bu operasyonların ücreti nedeniyle tüm maddi gücünü de harcadı ve yıllar sonra bir çay ocağında çalışmaya başladı. Bu sırada borçlarını ödeyemeyen eski futbolcu, icra nedeniyle UEFA Kupası madalyasını da açık artırmaya çıkardı. Bu ilan sonrası durumu tüm Türk medyasında da manşetlere çıktı ancak yardım eden çıkmadı.

570397d367b0a9322cf4c23a.jpg

İstanbul'da kaldığı eve de icra gelmesi sonucu Silivri'deki köyüne geri dönen Alper Tezcan, Silivri Belediyesi'nden de yardım toplayabilmek için izin aldı. Alper Tezcan, 360 TV'de Telegol'e yaptığı açıklamada ailesiyle birlikte kaldığı inşaattan bozma ev içerisindeyken, "Kahve kahve dolaşıp, durumumuz budur diyerek 1'er lira istemek zorunda kalacağım." ifadelerini kullandı.

Yakın dönemde Duygun Yarsuvat'tan yardım istediklerini dile getiren Tezcan ailesi, Yarsuvat ile de görüştüklerini ancak olumsuz cevap aldıklarını söylediler. (Sporx)